Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Σημαντικό αθλητικό γεγονός για την Εορδαία ο 2ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος

Σημαντικό αθλητικό γεγονός για την Εορδαία ο 2ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

imimarathwnios

Με τη συμμετοχή 300 αθλητών θα διεξαχθεί ο 2ος Εορδαϊκός Ημιμαραθώνιος Δρόμος 21,1 χιλ., με τον Λαϊκό Αγώνα 8 χιλ., που φέρει την επωνυμία «Τρύφων Γκέκας» στην Εορδαία, από τον Σύλλογο Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας (Σ.Δ.Ο.Ε.), και υπό την αιγίδα του Δήμου Εορδαίας.
Σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν στους Δημοσιογράφους της περιοχής οι εκπρόσωποι των διοργανωτών, αναφέρθηκαν στο σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός για την περιοχή, καλώντας τους πολίτες της Εορδαίας να συμβάλλουν στη θεσμοθέτησή του.
«Είμαστε στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση του 2ου Εορδαϊκού Ημιμαραθωνίου Δρόμου και του Λαϊκού Αγώνα, μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση, που σκοπό έχει την ανάδειξη του μαζικού αθλητισμού στην Εορδαία, την προώθηση του τρεξίματος στους πολίτες, και των θετικών στοιχείων, που θα προκύψουν, με την παράλληλη ανάπτυξη του τόπου μας» επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΣΔΟΕ Αθανάσιος Στογιάννης, ευχαριστώντας όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και τους χορηγούς για τη συμβολή τους στην υλοποίηση της διοργάνωσης.
Στην όλη διαδικασία των αγώνων αναφέρθηκε ο Έφορος του Συλλόγου Σωτήρης Μπιλιούσης, διευκρινίζοντας ότι ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος θα έχει αφετηρία την Τ.Κ. Φούφα, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ., με τερματισμό την κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, ενώ ο Λαϊκός Αγώνας θα ξεκινήσει από την Τ.Κ. Άρδασσας στις 10:30 π.μ. και θα τερματίσει επίσης στην κεντρική πλατεία της πόλης.
«Ως Δήμος Εορδαίας στηρίζουμε κάθε αξιόλογη προσπάθεια του ΣΔΟΕ και καλούμε τους πολίτες μας να συμμετάσχουν στην μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού» υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Ισαάκ Τσολακίδης.

«Τέτοιου είδους σημαντικές εκδηλώσεις αναδεικνύουν αθλητικά και τουριστικά την Εορδαία και αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στον ΣΔΟΕ, όσο και στους αθλητές, που αναβαθμίζουν τον μαζικό αθλητισμό του τόπου μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας και Πολιτισμού Γιάννης Ασπράγκαθος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Δρομέων και Οδοιπόρων Εορδαίας που ιδρύθηκε το 2010 από μία μικρή παρέα ατόμων που αγαπούν τον αθλητισμό, σήμερα απαριθμεί 250 μέλη, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλούς και μεγάλους αγώνες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, επιτυγχάνοντας πολύ καλές επιδόσεις.
Το 2012 ξεκίνησε την πρώτη προσπάθεια με τη διοργάνωση του 1ου Εορδαϊκού Ημιμαραθωνίου όπου συμμετείχαν 250 αθλητές από όλη την Ελλάδα και συνεχίζει απτόητος…
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team