Αρχική > Uncategorized > Σημαντική πρωτοβουλία του Περιφερειακού Τύπου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση
None

Σημαντική πρωτοβουλία του Περιφερειακού Τύπου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΟ διοικητικός χάρτης της χώρας αλλάζει ριζικά. Μέσα σ’ ένα κλίμα γενικής συμφωνίας χωρίς βεβαίως να λείπουν και οι επιμέρους διαφωνίες, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση φαίνεται να συμφωνούν σε πολλές και εντυπωσιακές αλλαγές. Ποιες θα είναι αυτές:
Δημιουργία Β’θμιας Αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Περιφέρειας (και όχι Νομού όπως είναι σήμερα) με μάλλον λιγότερες από τις σημερινές 13 Περιφέρειες, «Καποδίστριας 2» με νέες υποχρεωτικές συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων, Μητροπολιτική Αυτοδιοίκηση στα μεγάλα αστικά κέντρα, ισχυροί ΟΤΑ με περισσότερες αρμοδιότητες και πόρους είναι μερικές από τις αλλαγές αυτές που είναι βέβαιο πως θα επηρεάσουν σημαντικά τη ζωή των πολιτών σε κάθε γωνιά της χώρας.
Όπως μάλιστα δεσμεύτηκε στο πρόσφατο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ ο Υπουργός Εσωτερικών, τον ερχόμενο Νοέμβρη το νέο σχήμα θα έχει θεσμοθετηθεί και οι Δημοτικές – Νομαρχιακές εκλογές του 2010 θα γίνουν με βάση το νέο χάρτη της Αυτοδιοίκησης.
Ο διάλογος όμως για μια τέτοια μεταρρύθμιση δεν μπορεί να μείνει «εντός των τειχών». Πρέπει να «ανοίξει» στην κοινωνία και να γίνει υπόθεση των πολιτών. Και ποιος μπορεί να το επιτύχει αυτό καλύτερα από τον Περιφερειακό Τύπο ;
Γι’ αυτό η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιου Περιφερειακού Τύπου ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη μεταφορά αυτού του διαλόγου στις τοπικές κοινωνίες με «όχημα» τον Ημερήσιο Περιφερειακό Τύπο. Αυτή την πρωτοβουλία ακριβώς συζήτησε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της E.I.H.E.E. αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Ασλάνογλου, τον Αντιπρόεδρο Ντίνο Πλεμμένο και τον Ταμία Ευθ. Τσακνάκη με τον Υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο σε πρόσφατη συνάντησή τους στην Αθήνα. Ο Υπουργός βρήκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την ιδέα και υποσχέθηκε να την στηρίξει με κάθε τρόπο.
Με την ευκαιρία της συνάντησης το Δ.Σ. της Ε.Ι.Η.Ε.Ε. έθεσε στον Υπουργό και μια σειρά από ζητήματα που αφορούν και ενδιαφέρουν τις καθημερινές περιφερειακές εφημερίδες όπως π.χ. η παράταση του χρόνου προσαρμογής των εφημερίδων στο νέο νομοθετικό πλαίσιο στου Ν.3548/07, η τροπολογία για την συντόμευση του χρόνου εξόφλησης των τιμολογίων των εφημερίδων για δημοσιεύσεις φορέων του Δημοσίου Τομέα κλπ.
Ο κ. Παυλόπουλος όχι μόνο κατανόησε τη σοβαρότητα των θεμάτων που έθεσε το Δ.Σ. της Ένωσης αλλά δεσμεύτηκε να προσφέρει άμεσα και έμπρακτα τη βοήθειά του.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: Δείτε πως κατανέμονται τα ενεργά κρούσματα στην Δυτική Μακεδονία- Η αναφορά της Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια της ενημέρωσης για την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, δίνει στη δημοσιότητα σχετικό ...