Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Σε εκδήλωση για τη γυναiκα

Σε εκδήλωση για τη γυναiκα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

DSC_1397

Κατέθεσαν τρεις διαφορετικές γυναίκες τις δικές τους εμπειρίες ζωής

Σε μια εκδήλωση με επίκεντρο τη γυναίκα και τη θηλυκή ενέργεια, τρεις γυναίκες κατέθεσαν τις δικές τους εμπειρίες ζωής. Η διοργάνωση ήταν μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης επεσήμανε ότι όλος ο χρόνος είναι αφιερωμένος στις γυναίκες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «λέγεται ότι οι γυναίκες είναι το άλλο μισό του ουρανού, εγώ λέω ότι είναι το όλο». Αναφέρθηκε, δε, στους πολλαπλούς ρόλους των γυναικών σήμερα και στο σκεπτικό της εκδήλωσης που ήταν να ακουστεί κάτι έξω από τα συνηθισμένα από πρωταγωνίστριες της πραγματικής ζωής.
Παρουσιάζοντας τις ομιλήτριες η συντονίστρια της εκδήλωσης Ιωάννα Κωσταρέλλα ανάφερε ότι «η ημέρα της γυναίκας λειτούργησε περισσότερο ως ένας συμβολισμός και μια αφορμή για μια συζήτηση έξω από το κουτί, αλλά μέσα στη ζωή».
Τρεις γυναίκες, τρεις ιστορίες
Ελένη Ντελιοπούλου: Οι νίκες της ζωής μας
Μια γυναίκα με τρομερή όρεξη για ζωή, με εκπληκτική διάθεση για προσφορά. Η κ. Ελένη Ντελιοπούλου είναι η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Νομού Θεσσαλονίκης “Άλμα Ζωής”, ενός συλλόγου ο οποίος βασίζεται στον εθελοντισμό και έχει μέλη γυναίκες που έχουν νοσήσει ή νοσούν από τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.
Η πρόεδρος του συλλόγου «Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης δεν άφησε την περιπέτεια της υγείας της να την πτοήσει, αλλά τη χρησιμοποίησε ως μάθημα ζωής. Έτσι, αφού ξεπέρασε το “σκόπελο” του καρκίνου του μαστού, σπούδασε και τόνισε μέσα από την αφήγησή της ότι η ζωή έχει πολλούς και διαφορετικούς κύκλους, τους οποίους πρέπει οι γυναίκες να είναι έτοιμες να ανοίξουν.
Gabriela Scheiner: Από τη Βιέννη στις Πρέσπες με αγάπη
«Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος επιλογή. Την κάνεις σωστή με το πώς την αξιοποιείς» είπε η κ. Scheiner, καθώς διηγήθηκε τη διαδρομή της από τη Βιέννη στις Πρέσπες με πολλές και διαφορετικές στάσεις. Η Γκαμπριέλα ήρθε από την Αυστρία πριν αρκετά χρόνια κι έκανε την περιοχή μας σπίτι της. Είπε πως δεν υπάρχουν σωστές και λάθος διαδρομές στη ζωή, ενώ ότι και να κάνει κάποιος είναι σίγουρο ότι θα ακούσει πολλά, αλλά σημασία έχει να ακολουθήσει την καρδιά του.
Χριστίνα Ταχιάου: Με μια δική της ιστορία για να σκεφτούμε διαφορετικά
Έχει τη μεγαλύτερη πολυτέλεια στη ζωή: να κάνει πάντα αυτό ακριβώς που ήθελε. Είναι πιο ωραίο και πολύ πιο δύσκολο απ’ όσο ακούγεται, όπως είπε. Σε μια χειμαρρώδη αφήγηση η κ. Ταχιάου αναφέρθηκε στο πως λειτουργούν τα στερεότυπα στην εποχή του ίντερνετ και του διαδικτύου, κολλώντας ταμπέλες στις γυναίκες, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ικανότητες τους.
Η εκδήλωση έκλεισε με μια ζωντανή συζήτηση μεταξύ πάνελ και ακροατηρίου για το ρόλο των γυναικών σήμερα, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

DSC_1416 DSC_1437

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team