Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > ΣΕ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ, ΟΙΚΙΣΜΟ ΔΕΗ & ΚΑΡΥΟΧΩΡΙ: Αυξημένη χθες η αέρια ρύπανση

ΣΕ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ, ΟΙΚΙΣΜΟ ΔΕΗ & ΚΑΡΥΟΧΩΡΙ: Αυξημένη χθες η αέρια ρύπανση

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

AHS-Ptolemaidas

Νέο περιβαλλοντικό επεισόδιο σημειώθηκε χθες στο ενεργειακό λεκανοπέδιο Πτολεμαΐδας- Αμυνταίου, καθώς αυξημένη ήταν η εκπομπή μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα εξ αιτίας της δραστηριότητας της ΔΕΗ.

Ειδικότερα κόκκινο χτύπησε η αέρια ρύπανση στον οικισμό των Αναργύρων Φλώρινας, καθώς αυξημένοι ήταν χθες το μεσημέρι οι δείκτες αέρας ρύπανσης στους Αναργύρους λόγω της εξορυκτικής δραστηριότητας στο γειτονικό ορυχείο Αμυνταίου- Φιλώτα.

Συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι ο σταθμός μέτρησης της ρύπανσης που έχει εγκατεστημένο η ΔΕΗ στους Αναργύρους έδειχνε 8/10 σε μια κλίμακα μέτρησης της ρύπανσης από το 0 έως το 10.

Την ίδια ώρα αυξημένες τιμές αέριας ρύπανσης παρατηρούνταν και στην περιοχή της Εορδαίας και συγκεκριμένα στον Οικισμό της ΔΕΗ δίπλα στην πόλη της Πτολεμαΐδας, καθώς επίσης στο Καρυοχώρι Εορδαίας, όπου οι δείκτες ρύπανσης στις 12 το μεσημέρι ήταν βαμμένοι με πορτοκαλί χρώμα. Στον οικισμό της ΔΕΗ οι τιμές της ρύπανσης ανέρχονταν στα 5/10 ενώ ο σταθμός του Κέντρου Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο Καρυοχώρι έδειχνε 4/10.

Το φαινόμενο πάντως προβλεπόταν να αρχίσει να καταλαγιάζει από τις απογευματινές ώρες, καθώς με βάση και το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η  ΕΜΥ προβλέπονταν βροχές και καταιγίδες και για τη σημερινή ημέρα κάτι που αναμένεται να καθαρίσει την ατμόσφαιρα.
Ρ.Β.    

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team