Αρχική > Uncategorized > Ρύθμιση του κυκλοφοριακού στο σύνολο της πόλης
None

Ρύθμιση του κυκλοφοριακού στο σύνολο της πόλης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Την μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που εκπόνησε η ΑΝΔΕΠ (Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πτολεμαΐδας) και έρχεται να ρυθμίσει το κυκλοφοριακό στο σύνολο της πόλης της Πτολεμαΐδας, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στους αρμόδιους φορείς.
Η μελέτη αυτή, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Αθανάσιο Βούρα, αφορά όλη την πόλη εκτός του κέντρου, στο οποίο εφαρμόζεται ήδη μελέτη του 1998, πάνω στην οποία στηρίχθηκε και η παρούσα μελέτη, αλλά δεν αφορούσε όλη την πόλη. Σημείωσε ότι ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή μέρος της μελέτης σε διάφορα σημεία της πόλης που συγκλίνουν με μεγάλες αρτηρίες που εκπονούνται έργα αναπλάσεων, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Η μελέτη περιλαμβάνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλη την έκταση της πόλης, με στόχο να λυθεί το κυκλοφοριακό για τα επόμενα 10 χρόνια περίπου.
Ο κ. Βούρας μίλησε για μια «πολλή μεγάλη μελέτη», η οποία είναι «προϊόν επιστημονικής δουλειάς», αφού έγινε σε συνεργασία με συγκοινωνιολόγο, και προβλέπει μια μεγάλη παρέμβαση και δίνει λύση στο κυκλοφοριακό. Ζήτησε μάλιστα τη συνεργασία των πολιτών αλλά και την ενημέρωση για την μελέτη αυτή, αφού όπως είπε στόχος είναι να θα ενημερωθούν οι πάντες και κυρίως οι πολίτες που είναι οι χρήστες των οδών, όπως άλλωστε έγινε με την Τροχαία, τη Δημοτική Αστυνομία, το ΚΤΕΛ Αστικών και το Σύλλογο Μηχανικών Εορδαίας.
Με βάση την μελέτη αυτή γίνεται κατηγοριοποίηση του οδικού δικτύου, σε κύριο, δευτερεύον και τριτεύον δίκτυο, ενώ προβλέπονται πρόσθετες μονοδρομήσεις και πολλοί κόμβοι σε διασταυρώσεις με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.
Η μελέτη αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή σταδιακά μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια, ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα τίθεται προς διαβούλευση από τους αρμόδιους φορείς.
Το ΚΤΕΛ Αστικών μελέτησε ήδη τις προτεινόμενες ρυθμίσεις που προβλέπει η μελέτη, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θόδωρος Καζαντζίδης, και δεν έχει σοβαρές αντιρρήσεις αναφορικά με τις πεζοδρομήσεις που προβλέπονται ή με τους κόμβους που προγραμματίζονται, για τους οποίους μάλιστα εκτιμά ότι θα βοηθήσουν πράγματι την ομαλή κυκλοφορία. Η μόνη επισήμανση του ΚΤΕΛ Αστικών αφορά στην οδό Μικράς Ασίας, για την οποία προτείνει την μονοδρόμησή της από την εκκλησία του Αι Γιάννη μέχρι την οδό Δημοκρατίας προκειμένου να γίνει ομαλότερη η ροή της κυκλοφορίας.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team