Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Πως κατανέμονται οι έδρες στο δήμο Εορδαίας
None

Πως κατανέμονται οι έδρες στο δήμο Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με αργούς ρυθμούς συνεχιζόταν και χθες η καταμέτρηση της σταυροδοσίας των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που συμμετείχαν στους τέσσερις συνδυασμούς που πήραν μέρος στις δημοτικές εκλογές για την ανάδειξη της δημοτικής αρχής στο νέο δήμος Εορδαίας, με συνέπεια να κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων για το ποιοι εκλέγονται στο δημοτικό συμβούλιο.
Αντίθετα χθες, λίγο πριν το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση σταυροδοσίας για τις περιφερειακές εκλογές και στα 426 εκλογικά τμήματα που στήθηκαν στο νομό Κοζάνης, με αρκετούς Εορδαίους υποψηφίους να περιλαμβάνονται στην πρώτη 20άδα, με τον Παναγιώτη Πλακεντά να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Δακή, καθώς απέσπασε 5.811 σταυρούς προτίμησης.
Από τα μέχρι στιγμής πάντως αποτελέσματα για το δήμο Εορδαίας, ο συνδυασμός «Δημιουργική Ενότητα» της Παρασκευής Βρυζίδου που ήρθε πρώτος την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 38,93% κερδίζει από την πρώτη κατανομή 7 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο συνδυασμός «Για την Εορδαία» του Λάζαρου Λωτίδη που ήρθε δεύτερος αποσπώντας ποσοστό 29,77% και θα αναμετρηθεί με την Π. Βρυζίδου στο δεύτερο γύρο, κερδίζει 5 έδρες.
Ο συνδυασμός «Εορδαία Τσιούμαρης» του νυν δημάρχου Πτολεμαΐδας Γ. Τσιούμαρη, που αποκλείστηκε από τον δεύτερο γύρο των εκλογών, με ποσοστό 24,29% κερδίζει 4 έδρες, ενώ ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής την Βασιλική Στεργίου με ποσοστό 7,01% κερδίζει 1 έδρα στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
Σημειωτέον ότι από τις 33 συνολικά έδρες του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Εορδαίας κατανεμήθηκαν την πρώτη Κυριακή 17 έδρες και μένουν αδιάθετες άλλες 16 έδρες. Όποιος από τους δύο συνδυασμούς που θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο βγει νικητής θα έχει στο σύνολο 20 έδρες, ενώ η αντιπολίτευση θα έχει συνολικά 13 έδρες.
Δεν θα επιχειρήσουμε αναφορά στη σταυροδοσία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, καθώς μέχρι χθες το απόγευμα είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση της σταυροδοσίας μόλις σε 60 από τα 104 εκλογικά τμήματα του δήμου Εορδαίας, με αποτέλεσμα η σειρά προτίμησης να μεταβάλλεται συνεχώς.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team