Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Φθίνει η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Φθίνει η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


ape

Ξεκίνησαν οι μαθητικές καταλήψεις στα λύκεια και γυμνάσια της πόλης

Μικραίνει ολοένα η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων και δη των εκπαιδευτικών στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην κινητικότητα, διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, αν και τη σκυτάλη αρχίζουν να παίρνουν οι μαθητές των λυκείων και γυμνασίων της Πτολεμαΐδας, καθώς ξεκίνησαν από χθες καταλήψεις στα περισσότερα σχολεία της πόλης.
Αυτό τουλάχιστον κατέδειξε η χθεσινή μικρή συμμετοχή στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε για χθες Τρίτη και για σήμερα Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης.
Χαρακτηριστικό της μικρής συμμετοχής στην απεργία ήταν το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για χθες απεργιακή συγκέντρωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, καθώς προσήλθαν μερικές δεκάδες εκπαιδευτικοί μονάχα.
Η συμμετοχή εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας της Εορδαίας στην απεργία ανήλθε γύρω στο 10%, όπως εκτιμά η πρόεδρος του συλλόγου της Α/θμιας, Κατερίνα Ασπράγκαθου, η οποία εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η πεσμένη συμμετοχή στην απεργία οφείλεται ίσως και στο γεγονός ότι έπεσαν πολύ κοντά οι δύο 48ωρες απεργίες της ΑΔΕΔΥ και οι συνάδελφοι έχουν αρχίσει να κουράζονται». Αν και όπως σημείωσε, «έπρεπε να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή λόγω της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα».
Η κ. Ασπράγκαθου υπενθύμισε ακόμη ότι οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας στην Εορδαία στη γενική τους συνέλευση την περασμένη εβδομάδα είχαν ταχθεί υπέρ της συνέχισης του αγώνα με στάσεις εργασίας τις δύο τελευταίες ώρες της πρωινής ζώνης και τις δύο πρώτες. Κάλεσε τέλος τα μέλη του συλλόγου της Α/θμιας σε νέα γενική συνέλευση η οποία πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη στις 6.30 μ.μ., στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, σημειώνοντας ότι θα συζητηθούν και δράσεις ενάντια στη σύλληψη μέλους του συλλόγου στην αντιφασιστική διαδήλωση στην Κοζάνη, ενόψει της επικείμενης δίκης του.
Γύρω στο 10% υπολογίζεται η συμμετοχή και των καθηγητών στην απεργία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Εορδαίας, Στάθη Κοκκινίδη, αν και όπως επισήμανε, «η εικόνα είναι λίγο ασαφής λόγω της κατάληψης που υπήρχε χθες σε δύο γενικά λύκεια, το 1ο και 2ο, στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ και σε όλα τα γυμνάσια, εξαιρουμένου του 5ου γυμνασίου».
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Υπενθύμισε ότι οι καθηγητές στην τελευταία γενική συνέλευσή τους είχαν αποφασίσει την απόσυρση από τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, αν και τόνισε ότι ο αγώνας ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου πρέπει να συνεχιστεί. Η από δω και πέρα στάση τους αναφορικά με τον τρόπο αντίδρασής τους ενάντια στις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις και τη δραματική περικοπή χρηματοδότησης της εκπαίδευσης επρόκειτο να καθοριστεί στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ που ήταν προγραμματισμένη για χθες βράδυ στο 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ 

ap

 

Διαβάστε επίσης: ΡΩΓΜΕΣ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Μικρή συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στην  Κοζάνη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team