Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Απεργιακό συλλαλητήριο με αντιφασιστικό χαρακτήρα

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Απεργιακό συλλαλητήριο με αντιφασιστικό χαρακτήρα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

DSC02746

Την αντίθεσή τους στην κινητικότητα, διαθεσιμότητα και τις απολύσεις διαδήλωσαν εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη στις 12μ. στην Πτολεμαΐδα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, με κυρίαρχο το σύνθημα: «Παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό».

Η απεργιακή συγκέντρωση είχε μάλιστα έντονο αντιφασιστικό χαρακτήρα καθώς ακούστηκαν επίμονα αντιφασιστικά συνθήματα, ενώ το σύνολο των ομιλητών καταδίκασε τη δολοφονία του Π. Φίστα που σημειώθηκε προχθές το βράδυ στην Αμφιάλη από μέλος της Χρυσής Αυγής. Ταυτόχρονα, με πρόταση της προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονημένου.
Την μείωση των δαπανών για την παιδεία κατά 47% με το πρώτο μνημόνιο και την επικαιροποίηση του μεσοπρόθεσμου, καταδίκασε στην ομιλία του ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Εορδαίας, Στάθης Κοκκινίδης, καταγγέλλοντας επίσης τη μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 102.000 στις 83.000. Υπογράμμισε μάλιστα ότι οι 2.122 απολύσεις εκπαιδευτικών δεν θα είναι οι τελευταίες, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθούν στις 60.000. Αναφέρθηκε επίσης στη δραματική μείωση των μισθών των εκπαιδευτικών από 21% έως 45% στους νέους, αλλά και στην εικόνα διάλυσης που επικρατεί στα σχολεία, με τις χιλιάδες ελλείψεις σε προσωπικό, καθώς και τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας που έβγαλε μάλιστα περίσσευμα 5.000 καθηγητών.

Η πρόεδρος του Συλλόγου της Πρωτοβάθμιας, Κατερίνα Ασπράγκαθου, κατήγγειλε ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που δεν έγινε ούτε ένας διορισμός στη δημόσια εκπαίδευση και καμία απόσπαση στην περιοχή μας αλλά και στην ευρύτερη ηπειρωτική χώρα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων της. Κατήγγειλε επίσης το γεγονός ότι «μία μέρα πριν τον αγιασμό αναστέλλεται η λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος και υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να μετακινηθούν στο πρωινό πρόγραμμα». Ζήτησε τέλος τη συμπαράσταση όλου του κόσμου στον αγώνα των εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι κερδισμένοι από τους αγώνες θα βγουν οι μαθητές και το δημόσιο σχολείο.

DSC02740

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εθιμοτυπική  Επίσκεψη του νέου Προεδρείου της Ομοσπονδίας Γούνας στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο επισκέφθηκαν, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, ο νέος  Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας ...