Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Απεργιακά συλλαλητήρια ενάντια στη διαθεσιμότητα στο δημόσιο

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Απεργιακά συλλαλητήρια ενάντια στη διαθεσιμότητα στο δημόσιο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

apergiaki sygentrosi ptolemaida 2

Μαζικότερα, σε σχέση με τις προηγούμενες φορές, ήταν τα χθεσινά απεργιακά συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν στην Πτολεμαΐδα από το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας- Εορδαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης και στο Παλιό Πάρκο από τις δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο).

Παρών στη συγκέντρωση του ΕΚΠ-Ε και στην πορεία που ακολούθησε στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας, έδωσαν εργαζόμενοι και συνδικάτα της ΔΕΗ, των Εργαζομένων του Δήμου Εορδαίας, της ΕΛΜΕ Εορδαίας ΠΑΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της ΔΕΥΑΕ, ΔΕΤΗΠ, το Περιφερειακό Συνδικάτο Χειριστών, εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, του Εμπορικού Συλλόγου Εορδαίας, των Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, στο ΙΚΑ-ΕΚΑΜ Δυτικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Αγροτών Εορδαίας, η ΠΟΑΕΑ, αλλά και η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή της στους δημοτικούς αστυνομικούς και σχολικούς φύλακες του δήμου που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Κάλεσμα σε κοινό αγώνα απηύθυναν οι ομιλητές και οι εκπρόσωποι συνδικάτων που χαιρέτισαν τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου. Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των δημοτικών αστυνομικών Πτολεμαΐδας, Βάσω Παγούνη, Ελένη Ψαρρά και Βασιλική Μπαντελά, τόνισαν ότι το μαύρο που έπεσε στη δική τους ζωή, εάν δεν αντιδράσουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, θα πέσει αύριο μαύρο στη ζωή όλων μας και υπογράμμισαν ότι σε καμία περίπτωση «δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει το δόγμα του σοκ και η πολιτική του διαίρει και βασιλεύει».

Για συνέχιση του αγώνα μέχρι τη δικαίωση έκανε λόγο ο εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων του Δήμου Εορδαίας, χτυπώντας καμπανάκι ότι η διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων είναι μόνο η αρχή καθώς θα ακολουθήσουν χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις στους δήμους και το δημόσιο.

Ο εκπρόσωπος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ιωάννης Κοβάτσης κατήγγειλε ότι «ονομάζουν εξυγίανση το πέταγμα στο δρόμο και την ανεργία χιλιάδων εργαζομένων και προετοιμάζουν το έδαφος για τις επόμενες μαζικές απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, σύμφωνα με τα συμφέροντα των δανειστών».

«Να βροντοφωνάξουμε ότι δεν θα δεχθούμε καμία απόλυση», τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Εορδαίας Κυριακή Στεφανίδου, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί, οργανωμένα, γιατί τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου αφορούν το σύνολο του λαού και οδηγούν στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Την ανάγκη για κοινό πολυμέτωπο αγώνα «ενάντια στο πολυνομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί όλες τις κατακτήσεις που είχαν αφήσει όρθιες τα προηγούμενα νομοσχέδια και τα μνημόνια», έκανε λόγο και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια, Πέτρος Ταταρίδης, μιλώντας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι διασφαλισμένος ακόμα και σημερινός κατώτερος μισθός, γιατί με υπουργικές αποφάσεις μπορεί να καταργηθεί και να πάει ακόμα χαμηλότερα, με βάση τα εκάστοτε δεδομένα της οικονομίας. Κάλεσε τέλος σε συστράτευση με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, καθώς κατήγγειλε τις άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις για εργοδοτικό συνδικαλισμό, λέγοντας ότι «έβαλαν πλάτη με την απουσία τους για να μην υπάρχει μεγάλη συμμετοχή ακόμη και σε αυτή την απεργιακή κινητοποίηση» Αναφερόμενος τέλος στο θέμα των συμβασιούχων της ΔΕΗ (8μηνα) δήλωσε ότι θα παλέψουμε για να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας αντίστοιχη με αυτή των μονίμων στη ΔΕΗ, γιατί είναι βαρβαρότητα να μην υπάρχει ίση αμοιβή για ίση εργασία και για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη ΔΕΗ.

Ρ.Β. 

apergiaki sygentrosi ptolemaida 6 apergiaki sygentrosi ptolemaida 5 apergiaki sygentrosi ptolemaida 4 apergiaki sygentrosi ptolemaida 3

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team