Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Πρώτη επιδημιολογική μελέτη – Θα εξεταστούν δειγματοληπτικά 200 νοικοκυριά της Κοζάνης – «Άνοιξε την πόρτα σου-Πάρε μέρος στην έρευνα»

Πρώτη επιδημιολογική μελέτη – Θα εξεταστούν δειγματοληπτικά 200 νοικοκυριά της Κοζάνης – «Άνοιξε την πόρτα σου-Πάρε μέρος στην έρευνα»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

dimos kozanis epidiomiologiki

 

Συνέντευξη Τύπου, ώστε να γίνει ευρέως γνωστή η δράση με τίτλο «Άνοιξε την πόρτα σου, πάρε μέρος στην έρευνα» παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Κοζάνης οι εμπλεκόμενοι φορείς. Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Κοζάνης και το Εργαστήριο Υγιεινής του τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στέκονται αρωγοί στην πλήρη διαδικασία εφαρμογής της έρευνας Εθνική Μελέτη Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου, με στόχο να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των δημοτών σε αυτήν την πολύ σημαντική για τη δημόσια υγεία μελέτη.

Κάλεσμα προς όλους να «αγκαλιάσουν» την έρευνα και να ανοίξουν την πόρτα τους χωρίς δισταγμούς στο επιστημονικό προσωπικό απηύθυναν μέσω της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Αντώνης Κύρινας, ο καθηγητής Υγείας του Α.Π.Θ. Αλέξης Μπένος και ο αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης Μανώλης Κουτσοσίμος.Σε λίγες ημέρες κλιμάκιο ιατρών και επιστημόνων θα επισκεφθεί δειγματοληπτικά 200 νοικοκυριά της πόλης της Κοζάνης και θα προβούν σε εξετάσεις αίματος και σπιρομέτρησης ώστε να αποτυπωθεί η «φωτογραφία υγείας» των κατοίκων της πόλης, να εξαχθούν τα χρήσιμα για τους επιστήμονες συμπεράσματα και εν τέλει να αξιοποιηθούν προς όφελος όλων.

Οι πολίτες σύμφωνα με τους διοργανωτές δεν θα πρέπει να είναι διστακτικοί καθώς διαβεβαιώνουν πως θα διαφυλαχθούν τα προσωπικά δεδομένα, ενώ η διαδικασία της εξέτασης είναι απλή. Η επιλογή των ατόμων που θα εξετασθούν γίνεται μέσω της βάσης δεδομένων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και η συνέχεια προβλέπει την επίσκεψη του κλιμακίου στο σπίτι σας, την συμπλήρωση ερωτηματολογίου που αφορά σε διατροφικές συνήθειες, κάπνισμα, κ.ο.κ, ακολουθεί η  μέτρηση βάρους-ύψους, η λήψη αίματος και η σπιρομέτρηση. Από κει και πέρα μετά την εξέταση των στοιχείων θα επιστραφεί  προσωπικός φάκελος στον εξεταζόμενο με τα επίσημα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team