Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Πρόσκληση ευαισθητοποίησης στον πόλεμο της ασφάλτου
None

Πρόσκληση ευαισθητοποίησης στον πόλεμο της ασφάλτου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Πράξη ευαισθητοποίησης απέναντι στον πόλεμο της ασφάλτου στους ελληνικούς δρόμους, χαρακτήρισαν τη συμμετοχή των πολιτών στην ημερίδα για τα τροχαία ατυχήματα, τους οποίους και κάλεσαν να παρακολουθήσουν, οι εκπρόσωποι της Εταιρίας Οδικής Βοήθειας «Εγνατία».
Η ημερίδα με τίτλο «Καθ’ Οδόν …Παθήματα» θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, ώρα 6 μ.μ. στο Κοβεντάριο, με προσκεκλημένους εισηγητές, μεταξύ άλλων του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου και του δημοσιογράφου Πάνου Σιόμπολου, όπως επισήμανε χτες σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της εταιρίας Παναγιώτης Αποστολίδης. Στη συνέντευξη παρέστη το μέλος του νομαρχιακού συλλόγου ΑΜΕΑ Κοζάνης, Βασίλης Κούτσιανος, ο οποίος επισήμανε ότι «μαίνεται ο πόλεμος στους δρόμους», παρατηρώντας συγχρόνως ένα «έλλειμμα παιδείας» στην κυκλοφοριακή αγωγή, το οποίο έρχεται να καλύψει η ημερίδα. Καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι ο ίδιος, μετέφερε τον «προσωπικό Γολγοθά» που βιώνει ο κάθε βαριά τραυματίας σε τροχαίο. Παράλληλα ανέφερε το συγκλονιστικό στοιχείο, σύμφωνα με το οποίο, «το 2010 προστέθηκαν δεκαπέντε αναπηρικά αμαξίδια που κινούνται στο νομό Κοζάνης, από ένα σύνολο είκοσι τεσσάρων βαριά τραυματιών σε τροχαία ατυχήματα».
Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία, επισήμανε ο διοικητής της Τροχαίας Κοζάνης, Σπύρος Διόγκαρης, τονίζοντας την ανάγκη δραστηριοποίησης και ευαισθητοποίησης για την μείωση των τροχαίων. Για του λόγου το αληθές, όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο νομό Κοζάνης το 2010 τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα αυξήθηκαν κατά 55,6%, τα σοβαρά κατά 5,6% και τα ελαφρά κατά 134,1%! Το 2010 σημειώθηκαν 14 θανατηφόρα έναντι 2 το 2009. Τα σοβαρά είναι αντιστοίχως 19 και 18 και τα ελαφρά 103 και 44. Όπως υπογράμμισε ο στρατηγός Κώστας Τζέκης, στο σύνολο της χώρας το 2010 σημειώθηκαν 1.182 θανατηφόρα έναντι 1.314 το 2009. Φαίνεται λοιπόν ότι ενώ πανελλαδικά σημειώθηκε μείωση των θανατηφόρων, στο νομό Κοζάνης παρατηρείται αύξηση. Αντιθέτως στα σοβαρά ατυχήματα παρατηρείται αύξηση 4,7%, καθώς το 2010 ήταν 1.454 από 1.389 το 2009. Αύξηση κατά 3,2% έχουμε και στα ελαφρά, με 12.456 το 2010 από 12.072 το 2009. Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του Κ. Τζέκη, ότι από το σύνολο των ατυχημάτων της χώρας το 70% συνέβησαν στους επαρχιακούς δρόμους.
Εκτός από τους Γ. Πιπερόπουλο και Π. Σιόμπολο, εισηγητές της ημερίδας θα είναι οι Σπύρος Διόγκαρης, διοικητής της Τροχαίας Κοζάνης και Ιωάννα Ταρατσίδου, ψυχολόγος. Ακόμη θα γίνουν χαιρετισμοί της πολιτικής ηγεσίας, εκπροσώπων αυτοδιοίκησης, φορέων και ιδιωτών. Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο Κώστας Τζέκης.
Χορηγοί είναι ο δήμος Κοζάνης, η Συνεταιριστική Τράπεζα και η ΔΕΗ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team