Αρχική > Uncategorized > Πρόγραμμα Εορτασμού της Τοπικής Γιορτής «Μνήμη Εθνικής Αντίστασης»
None

Πρόγραμμα Εορτασμού της Τοπικής Γιορτής «Μνήμη Εθνικής Αντίστασης»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με γενικό σημαιοστολισμό σε όλα τα Δημόσια, Δημοτικά και ιδιωτικά καταστήματα και οικίες του Δήμου Αιανής από τις 8 το πρωί της 24ης Ιανουαρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Ιανουαρίου εορτάζεται στην Αιανή η Μνήμη της Εθνικής Αντίστασης»
Ο εορτασμός της Τοπικής Εορτής «Μνήμη Εθνικής Αντίστασης» στις 25 Ιανουαρίου 2009 «για την απόδοση τιμής στους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης και ευχαριστίας στο Θεό για τη διάσωση της Αιανής» διοργανώνεται με τη συμπλήρωση εξήντα πέντε (65) χρόνων από τις 25 Ιανουαρίου του 1944 ημέρα Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου «όταν οι Γερμανοί κατακτητές, αφού το πρωί σκότωσαν τον αντάρτη Γιάννη Γιαννάκη , με την απειλή των πολυβόλων συγκέντρωσαν στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου όλους τους άνδρες της Αιανής για ομαδική εκτέλεση, η οποία όμως αποφεύχθηκε χάριν του ευφυούς χειρισμού των τότε πολιτικών υπευθύνων του ΕΑΜ του χωριού μας» περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
Στις 8 το πρωί της Κυριακής 25 Ιανουαρίου θα σημάνει χαρμόσυνα η καμπάνα του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Αιανής.
Στις 09.30 θα γίνει εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου με συμμετοχή των Σχολείων της Αιανής, στις 10.15 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Μετά το τέλος της δοξολογίας Αρχές και κοινό θα μεταβούν στο χώρο της κεντρικής πλατείας όπου θα λάβουν χώρα:
Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στην Κεντρική Πλατεία της Αιανής από τον εφημέριο Στέφανο Γκριτζέλη.
– Τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης
– Εθνικός Ύμνος -από τα σχολεία της Αιανής
– Κατάθεση Στεφάνων από επισήμους και εκπροσώπους αντιστασιακών οργανώσεων. Στη συνέχεια, στις 11.00π.μ. -αναλόγως του καιρού- στον ίδιο χώρο ή στην Αίθουσα Τέχνης θα πραγματοποιηθεί η ομιλία για τον εορτασμό της «Εθνικής Αντίστασης» από τον Αντιδήμαρχο Αιανής κ. Σάββα Σιδηρόπουλο. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί εκπροσώπων Αντιστασιακών Οργανώσεων.
Στις 11.25 χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αιανής η «Πρόοδος» θα παρουσιάσουν πρόγραμμα τοπικών χορών και στις 11.45 θα παρατεθεί δεξίωση στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Πνευματικό Κέντρο.
Τελετάρχης ορίστηκε ο κ. Γιαννακόπουλος Χρήστο του Χαρισίου, υπάλληλο του Δήμου Αιανής.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team