Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα έργα στη «Γιτιά» Κοζάνης – Αισθητή η αλλαγή της «εικόνας» στη γειτονιά

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα έργα στη «Γιτιά» Κοζάνης – Αισθητή η αλλαγή της «εικόνας» στη γειτονιά

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 gitia erga 
Άλλαξε ήδη ριζικά η όψη στην περιοχή της «Γιτιάς» στην πόλη της Κοζάνης, όπου και εκτελούνται έργα ανάπλασης εδώ και καιρό. Οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, κάτι που είχε προαναγγείλει σε δηλώσεις της στον «Π» η επιβλέπουσα του έργου, μηχανικός του Δήμου Κοζάνης Μαρία Παππά. Καθημερινά από νωρίς το πρωί τα συνεργεία βρίσκονται στο σημείο και εργάζονται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση του έργου που θα επιφέρει και την ανάπλαση της γειτονιάς. Το έργο αφορά στην ανάπλαση του κοινόχρηστου αυτού χώρου, ένα πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος Κοζάνης και οι αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες του.
Μιλώντας στον «Π» η επιβλέπουσα του έργου, μηχανικός του Δήμου Κοζάνης για τις συγκεκριμένες εργασίες ανέφερε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για ένα υποέργο του «μεγάλου έργου που εκπονείται, με την ονομασία αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων στις επεκτάσεις του Δήμου Κοζάνης και αφορά μία σειρά παρεμβάσεων σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους όπως η πλατεία Μακρυγιάννη, η πλατεία στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής Κοζάνης, σε διάφορες παιδικές χαρές κ.ο.κ.».

pezodromia gitia

Πιο αναλυτικά ως προς τις εργασίες ανάπλασης της Γιτιάς, η κα Παππά παρουσίασε πως οι εργασίες περιλαμβάνουν «διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, δημιουργία νησίδας, παρκίδας καθώς και ραμπών Α.μ.Ε.Α.», παρεμβατικές εργασίες που, σύμφωνα πάντα με την μηχανικό, θα διευκολύνουν την κυκλοφορία και γενικότερα θα «ανακουφίσουν» τη συγκεκριμένη περιοχή με τα κυκλοφοριακά προβλήματά της.

 

ergatis pezodromia
Πέραν των παραπάνω εργασιών θα γίνουν και οι απαραίτητες πλακοστρώσεις με κυβόλιθους και πλάκες πεζοδρομίων κ.ο.κ., ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου που αφορά στις αναπλάσεις των πλατειών και των Κ.Ο.Χ. αγγίζει το ποσό του 1.865,000 Ε. Οι πραγματικά πολυπόθητες από τους περίοικους, οδηγούς και καταστηματάρχες της περιοχής της Γιτιάς θα ολοκληρωθούν  σύντομα, όπως μας ενημέρωσε η κα Παππά, ενώ των εργασιών αυτών προηγήθηκε η απομάκρυνση του περιπτέρου από τη νησίδα της πλατείας πριν λίγο καιρό.
Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team