Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ: Εγκρίθηκαν οι δίμηνες προσλήψεις στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ: Εγκρίθηκαν οι δίμηνες προσλήψεις στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


DSC02019

Ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, στην προχθεσινή συνεδρίασή του, την πρόσληψη 24 ατόμων που θα στελεχώσουν τους 8 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης. Εισηγητής του θέματος ήταν ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δήμου Κοζάνης Μανώλης Κουτσοσίμος, ο οποίος στη σχετική εισήγησή του στο Σώμα ενημέρωσε πως «πρόκειται για πρόσληψη 24 εργαζομένων για την εύρυθμη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών μας. Η σύμβαση θα είναι δίμηνης διάρκειας», παρουσίασε.

Μάλιστα ο κ. Κουτσοσίμος δοθείσης της ευκαιρίας πρότεινε προς όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να συμμετέχουν με εκπρόσωπό τους σε διαβούλευση για την επιλογή προσωπικού όπου «όλοι μαζί θα εγγυόμαστε τη διαφάνεια των προσλήψεων. Θα λειτουργούμε με αξιοκρατική διαδικασία…», όπως είπε χαρακτηριστικά.

DSC02008

Την άποψη του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης συμμερίστηκε και ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης που εξήγησε πως επείγει η έγκριση των προσλήψεων «καθώς λήγει η θητεία του προσωπικού και για να μη δημιουργηθούν κενά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών…».

Τη δική του θέση επί του θέματος κατέθεσε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας ενημερώνοντας το Σώμα πως «υπάρχει ήδη περσινή δική μας απόφαση που έβαζε ένα πλαίσιο για τις προσλήψεις», είπε εξηγώντας πως «σύμφωνα με την αναλογία των προσφερόμενων θέσεων κι όταν έχεις να επιλέξεις με τέτοια κριτήρια είναι δυσχερής η επιλογή… Συμφωνώ με την συμβολή μας σε διάλογο, αλλά πρέπει να διαμορφώσουμε την απόφασή μας με βάση το προηγούμενο πλαίσιο που ήδη έχουμε έτοιμο από την περσινή χρονιά», σχολίασε ανταπαντώντας στην πρόταση του προέδρου της Επιχείρησης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

DSC02010

Από την πλευρά της η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κοζάνης Χάρις Λαμπαδά στάθηκε κυρίαρχα στη φιλοσοφία της διάρκειας των συμβάσεων εξηγώντας πως «καλές οι προσλήψεις αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Κάθε δύο μήνες αλλάζει το προσωπικό και γι’ αυτό υπάρχουν διαχρονικές υπαιτιότητες και υπεύθυνες γι’ αυτό είναι και οι πολιτικές παρατάξεις που συντάσσονται υπέρ αυτού και είναι υπόλογες. Το συγκεκριμένο θέμα είναι ενδεικτικό της απαξίωσης που υφίστανται οι δομές μας», είπε χαρακτηριστικά.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων και τέλος ελήφθη από το Σώμα η ομόφωνη απόφαση για την έγκριση της πρόσληψης.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

154 Τεστ Ταχείας Ανίχνευσης Covid-19 έγιναν σήμερα στους πολίτες των Σερβίων

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Στους 154 ανέρχονται οι έλεγχοι με τεστ ταχείας ανίχνευσης που διενεργήθηκαν σήμερα στον Δήμο Σερβίων στο πλαίσιο ...