Αρχική > Uncategorized > Προσκλητήριο πάλης ενάντια στα ναρκωτικά
None

Προσκλητήριο πάλης ενάντια στα ναρκωτικά

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email«Ελευθερία δεν είναι να “φτιάχνεσαι”. Ελευθερία είναι να έχεις ζωή με δικαιώματα, να έχεις ολόπλευρη μόρφωση, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, ζωή σε ανθρώπινο περιβάλλον, πολιτισμό».
Το παραπάνω μήνυμα έστειλε στους νέους της περιοχής το μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (25/6) στην Κεντρική πλατεία της Πτολεμαϊδας, το οποίο ήταν αφιερωμένο στα προβλήματα της νεολαίας και ιδιαίτερα στα ναρκωτικά, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε και ροκ συναυλία από το συγκρότημα «ΕΝ ΨΥΧΡΩ».
Στα προβλήματα αυτά αλλά και στους αγώνες που απαιτούνται για να μπορέσει η νεολαία να απολαμβάνει ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα μορφώνει και θα υπηρετεί την κοινωνία και την ανάπτυξη και όχι την ανάπτυξη των μεγαλοβιομηχάνων και μεγαλοεπιχειρηματιών αναφέρθηκε στην ομιλία του το μέλος του Γραφείου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης της ΚΝΕ, Γιώργος Γκούμας. Σημείωσε όμως ότι το 34ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που είναι φέτος Φεστιβάλ ΚΚΕ – ΚΝΕ, είναι αφιερωμένο και στα 90 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ και παράλληλα στα 40χρονα της ΚΝΕ, κάνοντας αναφορά στους αγώνες και τις θυσίες των χιλιάδων μελών του για την εργατική τάξη και τη νεολαία, για ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για ένα μέλλον όπου οι εργάτες θα δουλεύουν αξιοπρεπώς και θα καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.
Ο ομιλητής κάνοντας μνεία στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και τα οποία τους οδηγούν στο αδιέξοδο και στο σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών, είπε ότι η καθεστηκυία τάξη τούς ωθεί με τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι πολιτικοί της εκπρόσωποι στη ναρκωκουλτούρα «για να μην έχουν το κεφάλι ψηλά και να αγωνίζονται για την αλλαγή αυτής της κοινωνίας, αλλά να έχουν το κεφάλι σκυμμένο και να τους εκμεταλλεύονται χωρίς αντίδραση». Για όλα αυτά, είπε, τεράστιες ευθύνες έχουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, που προσπαθούν να καταργήσουν τις δομές πρόληψης ονομάζοντας τα ναρκωτικά «χρόνια νόσο του εγκεφάλου που δεν μπορεί να θεραπευτεί», ενώ ευθύνες επέρριψε και στον ΣΥΝ για τον διαχωρισμό μεταξύ «μαλακών και σκληρών» ναρκωτικών, καθώς και για το ότι προπαγανδίζει σε όλους τους τόνους την αποποινικοποίηση του χασίς.
Κάλεσε τέλος τους νέους σε αταλάντευτη πάλη, μαζί με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενάντια στις πολιτικές που γεννούν και συντηρούν το πρόβλημα των ναρκωτικών, καθώς και στη διεκδίκηση δομών που θα συμβάλλον τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και στην απεξάρτηση των χρηστών ουσιών.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: Δείτε πως κατανέμονται τα ενεργά κρούσματα στην Δυτική Μακεδονία- Η αναφορά της Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια της ενημέρωσης για την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, δίνει στη δημοσιότητα σχετικό ...