Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Προς διάλυση οι υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Προς διάλυση οι υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

DSC05230

Κατήγγειλαν τα σωματεία των Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας στη συνάντηση της Πτολεμαΐδας

Την πρόθεση κυβέρνησης και τρόικας για παραχώρηση υπηρεσιών και κοινωνικών δομών των δήμων σε ιδιώτες, κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, στη συνάντηση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή στο Δημαρχείο Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα, παρουσία του προεδρείου της ομοσπονδίας τους ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Εορδαίας, με αφορμή τις εξελίξεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης, τις διαθεσιμότητες, την εθελοντική ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα, καθώς και τις παρεμβάσεις που επιχειρούνται στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων με οδηγό τις αλλαγές που συντελούνται στη ΔΙΑΔΥΜΑ.
Το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Εορδαίας, Δημήτρης Τσίπρας, δήλωσε ότι η συνεδρίαση αυτή γίνεται με πρωτοβουλία του σωματείου, προκειμένου να συσκεφθούν οι διοικήσεις των σωματείων τους για το θέμα της κινητικότητας- διαθεσιμότητας στους ΟΤΑ και για να συντονιστεί ο τρόπος αντίδρασης στο θέμα της κινητικότητας, της ΔΙΑΔΥΜΑ και κυρίως της κατάργησης δομών και υπηρεσιών των δήμων. «Απ’ ό,τι φαίνεται έχουν βρει μεγάλη δεξαμενή υποψηφίων απολυόμενων στους δήμους και αυτό πρέπει να το σταματήσουμε», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
«Έχουν πάρει απόφαση, θέλουν να διαλύσουν όλες τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Σωτήρης Σουλούκος, επισημαίνοντας ότι στόχος το επόμενο διάστημα είναι «να υπάρχουν μόνο δήμαρχοι και εργολάβοι που θα καταλάβουν όλες τις υπηρεσίες κι αυτό δεν σημαίνει μόνο απόλυση των εργαζομένων, αλλά διάλυση όλων των κοινωνικών δομών των δήμων.» Σημείωσε μάλιστα ότι στόχος των εργαζομένων στους ΟΤΑ δεν είναι μόνο η υπεράσπιση της εργασίας τους, αλλά να έχει και ο δημότης κάθε πόλης υπηρεσίες, διότι «θα περάσουν σε εργολάβους και θα επιβαρύνουν αύριο το δημότη, ένα δημότη τον οποίο έχουν κατασπαράξει με όλα αυτά τα μέτρα που πάρθηκαν όλο αυτό το διάστημα.»
«Είμαστε εδώ για να συντονίσουμε τον αγώνα μας. Έναν αγώνα που έχει να κάνει με την αξιοπρέπειά μας στη δουλειά, με το μέλλον της εργασίας μας και για να διαφυλάξουμε το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης», δήλωσε το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Αποστόλης Ταξιάρχης.
Τη συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων των δήμων της Δυτικής Μακεδονίας και του κλιμακίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ χαιρέτισε η Δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου, επισημαίνοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις δεν είναι προς όφελος των δήμων, καθώς τόσο η διαθεσιμότητα όσο και η ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα που προωθείται γίνεται χωρίς την απαιτούμενη προετοιμασία και σε μικρό χρονικό διάστημα και δεν βοηθά στη λήψη των καλύτερων αποφάσεων.
Τόνισε δε ότι υπάρχει πράγματι ανάγκη να βρεθεί κοινή συνισταμένη για αντίσταση στην προχειρότητα της παραπάνω διαδικασίας, αλλά και για να διεκδικηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των εργαζομένων, των δήμων και των τοπικών κοινωνιών.
Ευθύνες και στην ΚΕΔΕ και τους δημάρχους για τη σημερινή κατάσταση στους ΟΤΑ επέρριψε ο απερχόμενος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ευθύς αμέσως μετά το χαιρετισμό της Δημάρχου Εορδαίας.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

DSC05233

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Α. Πάτσης (βουλευτής Γρεβενών): «Αγκάθι για μένα το θέμα της Περιφέρειας-Δεν ανέχομαι κάποιος να λέει ψέματα για να καλύψει πολιτικές αδυναμίες- Δεν είμαστε στα Γρεβενά για τσάι και συμπάθεια»-VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Νέο …επεισόδιο στις ήδη τεταμένες σχέσεις του Περιφερειάρχη και του βουλευτή Γρεβενών Α. Πάτση βάζει ο βουλευτής, με ...