Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΠΟΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Η ΚΟΖΑΝΗ
None

ΠΟΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Η ΚΟΖΑΝΗ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΤην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην έδρα του στην Κοζάνη, την εξακτίνωσή του στην πόλη της Καστοριάς και την προώθηση υποδομών περιλαμβάνει το τετραετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ιδρύματος.
Το τετραετές πρόγραμμα ανάπτυξης συζητήθηκε χτες σε σύσκεψη μεταξύ του υφυπουργού Παιδείας, Σπύρου Ταλιαδούρου και του προέδρου της διοικούσας επιτροπής του πανεπιστημίου, Χρήστου Μασσαλά. Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Χ. Μασσαλάς, δήλωσε: «Αποφασίστηκε η ανάπτυξη του πανεπιστημίου στην πόλη της Κοζάνης, καθώς επικεντρώνουμε στην ενίσχυση της έδρας του ιδρύματος. Στη βάση αυτή θα ενισχυθεί η πολυτεχνική σχολή με ένα νέο τμήμα στην Κοζάνη, του οποίου το γνωστικό αντικείμενο θα είναι ελκυστικό. Το τμήμα αυτό θα προστεθεί στα δύο υπάρχοντα πολυτεχνικά τμήματα που λειτουργούν στην Κοζάνη. Για την εξακτίνωση του πανεπιστημίου στην περιφέρεια δημιουργείται στην Καστοριά το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που θα λειτουργήσει το 2010-2011. Μετά τα πολυτεχνικά τμήματα θα ακολουθήσει η ίδρυση Σχολής Οικονομικών και Διοίκησης στην Κοζάνη».
Επίσης, στη συνάντηση πρύτανη και υφυπουργού Παιδείας, συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς συζητήθηκε το θέμα των υποδομών στις πανεπιστημιουπόλεις Κοζάνης και Φλώρινας. Αποφασίστηκε ότι η χρηματοδότηση των κτιριακών υποδομών θα γίνει από το ΕΣΠΑ, ενώ οι μελέτες για τα νέα κτίρια, οι συντηρήσεις υφιστάμενων κτιρίων και ο εργαστηριακός εξοπλισμός θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας. Ο προϋπολογισμός του ΠΔΕ του υπουργείου Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ανέρχεται στα 15 εκ. ευρώ. Η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τον γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Ανδρέα Λεούδη ανέρχεται στα 30 εκ. ευρώ, ενώ η πανεπιστημιακή κοινότητα διεκδικεί τουλάχιστον 55 εκ. ευρώ, ώστε να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες υποδομές.
Στο μεταξύ, χτες το μεσημέρι σε σύσκεψη υπό την προεδρία του υφυπουργού Παιδείας Σ. Ταλιαδούρου, στην οποία συμμετείχαν ο νομάρχης Καστοριάς Κώστας Λιάντσης και ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Τσαμίσης, συζητήθηκε το θέμα της στέγασης του τμήματος Αρχιτεκτονικής στην ακριτική πόλη. Να σημειωθεί ότι η υπάρχουσα πρόταση για στέγαση του πολυτεχνικού τμήματος στο κτίριο του Α΄ Γυμνασίου, θεωρείται η πιο ενδεδειγμένη, ωστόσο συναντά της αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, δηλαδή καθηγητών, μαθητών και γονέων. Συζητήθηκαν επίσης δύο εναλλακτικά σενάρια, δηλαδή της στέγασης του τμήματος Αρχιτεκτονικής σε ένα αρχοντικό της πόλης που παραχωρεί ο δήμος ή στο Ξενία της πόλης. Ωστόσο, το αρχοντικό θεωρείται μικρό για τη στέγαση του τμήματος, αλλά θα μπορούσε να στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες, ενώ για το Ξενία υφίσταται ιδιοκτησιακό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να επιλυθεί για να παραχωρηθεί στο πανεπιστήμιο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

ΥπΑΑΤ Μάκης Βορίδης: Θεσπίζεται διαβατήριο για τα ιπποειδή με στόχο την περαιτέρω θωράκιση των δικαιωμάτων τους

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης σε συνέχεια των αδιάκοπων προσπαθειών που καταβάλλει το Υπουργείο για ...