Αρχική > Uncategorized > Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πανηγύρι της Γαλάτειας Εορδαίας
None

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πανηγύρι της Γαλάτειας Εορδαίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνει και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλάτειας Παραολυμπιονίκη «Φωστηρά Ζαχαρία» την Δευτέρα και την Τρίτη 22 και 23 Αυγούστου αντίστοιχα, με αφορμή τον εορτασμό του ναού της Παναγίας της Γαλάτειας, στο πλαίσιο του οποίου τελείται το ετήσιο πανηγύρι του χωριού, ενώ οι φετινές εκδηλώσεις λαμβάνουν πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς συμπίπτουν με τη συμπλήρωση των 25 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου και της προσφοράς του στον πολιτισμό.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7μ.μ. της Δευτέρας με πανηγυρικό εσπερινό και περιφορά της εικόνας της Παναγίας. Στις 8μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παρέλαση 30 χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στο φεστιβάλ χορού προς το προαύλιο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου, όπου θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια από διάφορα μέρη της χώρας μας. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με λαϊκή ορχήστρα.
Οι εκδηλώσεις της Κυριακής θα ξεκινήσουν στις 9μ.μ. με απόδοση τιμών στους ιδρυτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλάτειας και αμέσως μετά το χορευτικό τμήμα του συλλόγου ο «Θυρεάτης» θα παρουσιάσει ελληνικούς χορούς από διάφορα μέρη της χώρας μας.
Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει με συναυλία παραδοσιακής μουσικής από την ορχήστρα του γνωστού θρακιώτη καλλιτέχνη Θύμιου Γκογκίδη.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλάτειας ιδρύθηκε το 1086 με σκοπό τη συσπείρωση των κατοίκων του χωριού, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μελών του, την πολιτιστική ανάπτυξη και προστασία της λαϊκής παράδοσης της Γαλάτειας και την προώθηση του αθλητικού και πολιτιστικού πνεύματος.

Ρ.Β.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team