Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Ποιοι έρχονται πρώτοι στην προτίμηση των ψηφοφόρων
None

Ποιοι έρχονται πρώτοι στην προτίμηση των ψηφοφόρων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Άνθρωποι που υπηρέτησαν στο παρελθόν ή υπηρετούν σήμερα το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης θα βρεθούν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου του νέου, διευρυμένου δήμου Εορδαίας, καθώς αναδείχθηκαν πρώτοι στην προτίμηση των δημοτών της Εορδαίας, μεταξύ των οποίων βρίσκονται άνθρωποι που υπηρέτησαν το θεσμό από τη θέση του δημάρχου ή του κοινοτάρχη.
Δεν λείπουν βέβαια και κάποια νέα πρόσωπα, κυρίως όμως αυτοδιοικητικοί είναι αυτοί που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στους τρεις από τους τέσσερις συνδυασμούς που συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές για το δημαρχιακό θώκο του δήμου Εορδαίας.
Ειδικότερα στις πρώτες θέσεις του συνδυασμού «Δημιουργική Ενότητα» της υποψήφιας δημάρχου Παρασκευής Βρυζίδου αναδείχθηκαν αυτοδιοικητικοί όπως ο πρώην αντιδήμαρχος Μουρικίου και πρώην κοινοτάρχης Φούφα Μπίγγας Στέφανος, ο οποίος καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην προτίμηση των ψηφοφόρων του συνδυασμού καθώς απέσπασε 1.898 σταυρούς προτίμησης.
Δεύτερος με 1.342 σταυρούς προτίμησης έρχεται ο πρώην αντιδήμαρχος Πτολεμαΐδας Ασπράγκαθος Ιωάννης, στην τρίτη θέση ο νυν δήμαρχος Βερμίου Σοφοκλής Σιδηρόπουλος με 1.304 σταυρούς προτίμησης και τέταρτος ο Τσολακίδης Ισαάκ με 1.230 σταυρούς.
Ακολουθούν οι Ελευθεριάδης Νικόλαος με 1.019 σταυρούς, Κουσίδης Τηλέμαχος (πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μουρικίου) με 1.004 σταυρούς. Σημειωτέον ότι όλοι οι προαναφερόμενοι εκλέγονται καθώς ο συνδυασμός τους κέρδισε ήδη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών 7 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο.
Σε περίπτωση που ο συνδυασμός της Π. Βρυζίδου είναι ο νικητής των εκλογών του δεύτερου γύρου τότε στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου θα βρεθούν και οι κάτωθι:
Κρυσταλλίδου Θεοπίστη με 984 σταυρούς, Κοράφτσα Θεοδώρα με 943, Λόφτσαλης Απόστολος με 866, Τσαγκαλίδης Δημήτριος με 792, Καμπούρης Γεώργιος με 742, Καραΐσκος Γεώργιος με 722, Χατζόπουλος Απόστολος με 710, Κεσκερίδης Χρήστος με 703, Παναγιωτίδης Χαράλαμπος με 686, Μπίτας Νικόλαος με 680, Τραχανάς Δημήτριος με 664, Απαζίδου Σοφία με 653, Ανδρονικίδου Ιωάννα με 630 και Κουμανίδης Κωνσταντίνος με 628 σταυρούς προτίμησης.
Από το συνδυασμό «Για την Εορδαία» του Λάζαρου Λωτίδη την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο νυν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο δήμο Πτολεμαΐδας και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εορδαίας Τσιλφίδης Αναστάσιος με 1.096 σταυρούς προτίμησης. Ακολουθεί ο πρώην δήμαρχος Πτολεμαΐδας Φραγκουλίδης Σταύρος με 1.004 σταυρούς. Τρίτος έρχεται ο Κωτσίδης Γεώργιος με 926 και στην τέταρτη θέση η Καρανάκη Ελισσάβετ με 793
Οι παραπάνω έχουν εξασφαλίσει ήδη την εκλογή τους καθώς ο συνδυασμός του Λ. Λωτίδη έχει κερδίσει από την πρώτη κατανομή 5 έδρες.
Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Τογρίδης Στέλιος με 713 και στην έκτη ο Κιουρτίδης Χρήστος με 697 σταυρούς προτίμησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στους 20 πρώτους και με πιθανότητα εκλογής, σε περίπτωση που ο συνδυασμός του Λ. Λωτίδη είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των εκλογών βρίσκονται οι κάτωθι: ο Στογιάννης Σταύρος με 662, Καλαϊτζόπουλος Παύλος με 646, Ουζουνίδης Βασίλειος με 638, Τσότσος Στέφανος με 636, Ιωσηφίδου- Κωνσταντινίδου Πελαγία με 609, Σιαπανίδης Δημήτριος με 602, Μάγγος Ευάγγελος με 557, Καριπίδου- Χαραλαμπίδου Αννούλα (Άννα) με 533, Μωυσίδης Ιωάννης με 525, Κάλφας Βασίλειος με 524, Αδαμίδης Ιορδάνης (Νάκος) με 519, Δεληγιάννης Σπύρος με 517, Λαρχανίδης Φώτιος με 508 και Σωτηριάδης Αθανάσιος με 463.
Από το συνδυασμό «Εορδαία Τσιούμαρης» του Γρηγόρη Τσιούμαρη, ο οποίος έχει κερδίσει από την πρώτη Κυριακή 5 έδρες, πρώτος στην προτίμηση των ψηφοφόρων του συνδυασμού έρχεται ο δ.σ. και πρώην αντιδήμαρχος Ανδρεάδης Κωνσταντίνος με 1.191 σταυρούς και δεύτερος ο αντιδήμαρχος Πτολεμαΐδας Καΐδης Απόστολος με 1.115 σταυρούς και η Τέλιου- Δεληδημήτρη Σοφία (πρόεδρος του Δ.Σ. Πτολεμαΐδας) με 854 σταυρούς.
Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει ο δ.σ. Ορφανίδης Δημήτριος με 793 σταυρούς, ενώ στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται οι κάτωθι με σειρά σταυροδοσίας: Ταϊρίδης Χρύσανθος με 740 σταυρούς, Σαουλίδης Αβραάμ με 658, Άψης Χρήστος με 637, Σαββουλίδου Κυριακή με 574, Πολυχρονίδης Κωνσταντίνος με 524 και Μουρατίδης Χαράλαμπος με 472 σταυρούς προτίμησης.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Εορδαίας με υποψήφια δήμαρχο την Βασιλική Στεργίου κέρδισε μία έδρα στο Δ.Σ. Εορδαίας. Οι πρώτη πεντάδα σε σταυροδοσία έχει ως εξής: Ταταρίδης Πέτρος με 295 σταυρούς, Σιδηρόπουλος Δημήτριος με 218, Μουμουλίδης Γεώργιος με 192, Δενεσίδου Σοφία με 191 και Καλαϊτζόπουλος Δημήτριος με 171 σταυρούς προτίμησης.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team