Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Πλημμύρισε η είσοδος της Γαλάτειας
None

Πλημμύρισε η είσοδος της Γαλάτειας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων προξένησε το Σαββατοκύριακο της τελευταίας Αποκριάς η πλημμύρα που σημειώθηκε στην είσοδο του οικισμού της Γαλάτειας, δ.δ. του δήμου Πτολεμαΐδας, καθώς τα νερά από το λιώσιμο του χιονιού που είχε πέσει τις προηγούμενες μέρες κατέκλυσαν την είσοδο του οικισμού, που βρίσκεται σε χαμηλότερο υψόμετρο, με αποτέλεσμα να απειληθούν ατυχήματα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας που κλήθηκε άντλησε μεγάλο μέρος των νερών και τοποθετήθηκαν κώνοι οδικής σήμανσης για να μην μπαίνουν τα αυτοκίνητα στο άκρο του δρόμου που κρατά ακόμη κάποια νερά.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γαλάτειας, Ευστράτιο Βαλσαμίδη, οφείλεται στο ότι ο αγωγός που οδηγεί τα όμβρια ύδατα σε παρακείμενο κανάλι είναι στενός και έχει φρακάρει προφανώς από φερτά υλικά, με αποτέλεσμα όλα τα νερά από τον κάμπο του γειτονικού διαμερίσματος Ολυμπιάδας να κατευθύνονται στο χαμηλότερο σημείο της περιοχής, που είναι όπως προαναφέρθηκε η είσοδος της Γαλάτειας.
Μιλώντας στον «Π» ο κ. Βαλσαμίδης επισήμανε την ανάγκη κατασκευής αποχετευτικού δικτύου που θα απορροφά τα νερά, αλλά και για καθαρισμό των γειτονικών καναλιών προκειμένου να βρίσκουν διέξοδο τα όμβρια ύδατα και τα νερά από το λιώσιμο του χιονιού, που ήταν άφθονο τις προηγούμενες ημέρες.
Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα είχε πλημμυρίσει ο κάμπος της Δυτικής Εορδαίας και ο επαρχιακός δρόμος Πτολεμαΐδας- Γαλάτειας, στο ύψος της γέφυρας της Γαλάτειας, καθώς τα νερά των ορεινών όγκων του Μουρικίου και του Σινιάτσικου κατεβαίνουν στον κάμπο και πλημμυρίζουν τις αγροτικές καλλιέργειες, διότι τα κανάλια και τα ρέματα της περιοχής δεν έχουν καθαριστεί τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα ο κ. Βαλσαμίδης είχε μιλήσει τότε για χείμαρρους και ποτάμια που πλημμυρίζουν συχνά στην περιοχή, καθώς στο ποτάμι που βρίσκεται λίγο έξω από την Γαλάτεια χύνονται όλα τα νερά του ορεινού όγκου από το Μουρίκι μέχρι και τους Αναργύρους Φλώρινας.

Ρ.Β.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team