Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Περισσότεροι οι εισακτέοι στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
None

Περισσότεροι οι εισακτέοι στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Περίπου 12.000 – 14.000 περισσότεροι θα είναι φέτος οι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, κυρίως λόγω της κατάργησης της βαθμολογικής βάσης του 10.
Περισσότεροι θα είναι οι εισαχθέντες και στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, αλλά κανείς δεν μπορεί ακόμη να μιλήσει με αριθμούς, τουλάχιστον πριν την ανακοίνωση των βάσεων. «Σίγουρα θα είναι περισσότεροι οι εισακτέοι φέτος, αλλά δεν γνωρίζουμε πόσοι. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα είναι τόσοι, όσοι ήταν πριν από την κατάργηση της βάσης του 10.
Εκείνοι οι αριθμοί εισακτέων δεν θα επανέλθουν», δήλωσε στον «Π» ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Χαραλαμπίδης.
Από την πλευρά του ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης, Κοσμάς Σαβιλλωτίδης, μετά και την ανακοίνωση της βαθμολογίας, δήλωσε ότι «είναι βέβαιο ότι έχουμε πρωτιές, αλλά τα στοιχεία χρειάζονται επεξεργασία, ώστε να ξέρουμε πόσες πρωτιές και σε ποιες σχολές έχουμε. Καλύτερη εικόνα θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή οι διευθυντές των σχολείων ασχολούνται με την έκδοση των βεβαιώσεων των βαθμών πρόσβασης, ώστε να κάνουν οι υποψήφιοι τα μηχανογραφικά τους». Να σημειωθεί ότι χτες προσήλθαν αρκετοί υποψήφιοι και κατέθεσαν μηχανογραφικά, όμως αφορούσαν την κατηγορία του 10% των προηγούμενων ετών. Οι φετινοί υποψήφιοι θα αρχίσουν να καταθέτουν το μηχανογραφικό τους από σήμερα ή αύριο, αλλά πολύ περισσότερο από Δευτέρα, καθώς αναμένουν πρώτα να πάρουν τον βαθμό πρόσβασης, αλλά και να σκεφτούν καλύτερα τις σχολές που θα δηλώσουν. Βεβαίως, σε κάθε περίπτωση τα περιθώρια είναι στενά, αφού η προθεσμία κατάθεσης των μηχανογραφικών είναι μέχρι τις 20 Ιουλίου.
Όσο για τις βάσεις, όπως διαφαίνεται από τις βαθμολογίες, εκτιμάται ότι θα σημειώσουν μία πτώση στις περισσότερες σχολές, όμως οι λεγόμενες «καλές σχολές» των μεγάλων πόλεων δεν αναμένεται να σημειώσουν πτώση. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι η εκτίμηση για τις σχολές ιατρικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης δεν θα καταγράψουν μείωση άνω τρων 50-100 μορίων, ενώ μεγαλύτερη μείωση μπορεί να έχει για παράδειγμα η ιατρική Αλεξανδρούπολης.
Μειωμένη ήταν φέτος η απόδοση των υποψηφίων στα αρχαία, στα λατινικά και στην νεοελληνική λογοτεχνία, κυρίως στην περιοχή των βαθμολογιών μεταξύ 18 και 20. Αντιθέτως, μικρή άνοδος της απόδοσης των υποψηφίων σημειώθηκε στην ιστορία. Στα αστικά κέντρα η μείωση των βάσεων των σχολών θεωρητικής κατεύθυνσης δεν αναμένεται να είναι μεγαλύτερη των 50-100 μορίων. Ως προς τις μεσαίες σχολές θεωρητικού επιπέδου οι βάσεις θα κυμανθούν περίπου στα ίδια επίπεδα.
Πολλοί υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης διαγωνίστηκαν στα μαθηματικά γενικής παιδείας και όχι στη βιολογία να έχουν μια κάποια μειωμένη απόδοση.
Στο μεταξύ, στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σήμερα καταθέτουν μηχανογραφικά οι υποψήφιοι με το 10%, ενώ από αύριο Παρασκευή θα καταθέσουν μηχανογραφικά οι υποψήφιοι του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου ΓΕΛ Κοζάνης, των οποίων το ονοματεπώνυμο αρχίζει από Α έως Θ. Την Δευτέρα 12/7 οι υποψήφιοι που τα επώνυμα αρχίζουν από Ι-Κ και την Τρίτη 13//6 οι υποψήφιοι που τα επώνυμά τους αρχίζουν από Ν έως Π.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team