Αρχική > Uncategorized > «Παρών» για περιφερειάρχης ο Γιάννης Στρατάκης
None

«Παρών» για περιφερειάρχης ο Γιάννης Στρατάκης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

«Παρών» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου δήλωσε ο Γιάννης Στρατάκης, ο οποίος χτες ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο πρώην νομάρχης Φλώρινας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε χτες, υπογραμμίζοντας είναι «παρών» στις διαδικασίες επιλογής υποψηφίου περιφερειάρχη, εννοώντας σαφώς τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Θεωρεί μάλιστα ότι δεν είναι «δεδομένο» ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης πρέπει να είναι οπωσδήποτε από την Κοζάνη, αν και αναγνωρίζει «τη βαρύτητα του νομού Κοζάνης», ωστόσο η όποια υποψηφιότητα πρέπει να συγκεντρώνει μία «ισχυρή πολιτική και αυτοδιοικητική νομιμοποίηση». Ακόμη, ο Γ. Στρατάκης επισημαίνει «την καθυστέρηση της υπόδειξης περιφερειάρχη», γεγονός που το χαρακτηρίζει αρνητικό.
Η πλήρης δήλωση του Γ. Στρατάκη, πρώην νομάρχη και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, είναι η παρακάτω:
«Δήλωσα παρών στη διαδικασία επιλογής Υποψηφίου Περιφερειάρχη για την Δυτική Μακεδονία, γιατί πιστεύω έτσι θα συμβάλλω στην ενίσχυση του αυτοδιοικητικού χαρακτήρα των εκλογών του Νοεμβρίου.
Η βαρύτητα της επιλογής υποψηφίου, προερχόμενου από το νομό Κοζάνης σεβαστή, κατανοητή, ιδιαίτερα στην εφαρμογή του θεσμού. Κατά την άποψή μου όμως πρέπει να συγκεντρώνει ισχυρή πολιτική και αυτοδιοικητική νομιμοποίηση.
Οι δυσκολίες της πρώτης εφαρμογής του Θεσμού μεγάλες:
-Για την ενεργοποίηση και την εφαρμογή του.
-Για την πολιτική του καταξίωση.
-Για την υλοπόιηση του ΕΣΠΑ – άλλων αναπτυξιακών Προγραμμάτων και τη στήριξη των Τοπικών Κοινωνιών στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που παρνάμε.
Η καθυστέρηση υπόδειξης υποψηφίου Περιφερειάρχη:
-Περιορίζει τις επιλογές.
-Ταυτίζει την εκλογική αναμέτρηση της Αυτοδιοίκησης με την κεντρική Πολιτική σκηνή, τις παθογένειές της και πλήττει την αυτονομία των Αυτοδιοικητικών Θεσμών.
Επιπλέον:
-Επηρεάζει την έγκαιρη ανάδειξη Αντιπεριφερειαρχών, Περιφερειακών Συμβούλων, σε συνδυασμό με το αυξημένο ενδιαφέρον και το προβάδισμα που εκδηλώνεται για τον Α΄ Βαθμό».

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team