Αρχική > Uncategorized > Παρουσίαση των έργων του Εργαστηρίου – Συμποσίου Γλυπτικής και Ζωγραφικής
None

Παρουσίαση των έργων του Εργαστηρίου – Συμποσίου Γλυπτικής και Ζωγραφικής

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζουν τις εργασίες τους οι καλλιτέχνες – δημιουργοί που συμμετέχουν στο Εργαστήριο – Συμπόσιο Γλυπτικής και Ζωγραφικής, που διεξάγεται για 4η συνεχόμενη χρονιά στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής.
Οι καλλιτέχνες εδώ και ημέρες εργάζονται με ιδιαίτερο ζήλο και μεράκι έως ότου αποκαλύψουν σε όλους εμάς τα έργα τους -που θα κοσμήσουν τον χώρο του Μουσείου- σε μια ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 8 το βράδυ. Έως τότε ο χώρος θα είναι συνεχώς ανοικτός κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες για το κοινό.
Το φετινό Εργαστήριο-Συμπόσιο οργανώνεται από τη Λ΄ΕΠΚΑ και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και έχει τον τίτλο: Με αφορμή το παρελθόν-σύγχρονα εικαστικά έργα.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ορέστης Διαμάντης, Φίλιππος Καλαμάρας, Θάνος Καρώνης, Βασιλική Κυριάκη, Θωμάς Μακινατζής, Δήμητρα Ξενάκη, Κωνσταντίνος Παλιάν, Ζωή Σεϊτάνη, Χρύσα Σταύρεβα, Αλεξάνδρα Τσίτσιντα. Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου, ο τοπικός ψηφιδογράφος Γρηγόρης Τζαναμπέτης θα συνεχίσει να εκπαιδεύει τους μικρούς μαθητές στην τέχνη του ψηφιδωτού. Τα ψηφιδωτά αυτά τοποθετούνται στο δάπεδο του αιθρίου, δίπλα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων.
Η οργάνωση του Εργαστηρίου-Συμποσίου για το 2011 –παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες- στηρίχθηκε από τον Δήμο Κοζάνης, ενώ τα μάρμαρα προσέφεραν οι εταιρίες ΕΜΑΤΚ Α.Ε./Τρανόβαλτο, Ευστάθιος Μελίδης/Δρέπανο και Κων. Τζιδημόπουλος κ΄ ΣΙΑ Ο.Ε./Τρανόβαλτο.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team