Αρχική > Uncategorized > Παραταγμένα τα τρακτέρ στην υψηλή γέφυρα Σερβίων και στο Τελωνειο Νίκης
None

Παραταγμένα τα τρακτέρ στην υψηλή γέφυρα Σερβίων και στο Τελωνειο Νίκης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στη Δυτική Μακεδονία κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς σε θέση μάχης βρίσκονται πλέον και οι αγρότες του νομού Κοζάνης, ενώ προστίθενται και νέα μπλόκα με τρακτέρ στη Φλώρινα.
Από χτες το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής Σερβίων του νομού Κοζάνης, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στη γέφυρα της λίμνης Πολυφύτου, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν προχωρήσει στον αποκλεισμό της. Οι αγρότες που παρέταξαν τα αγροτικά μηχανήματα πριν από τη γέφυρα, στην πλευρά των Σερβίων, δηλώνουν ότι για την ώρα δεν είναι στις προθέσεις τους να κλείσουν τη γέφυρα και να δημιουργήσουν προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο, αντιθέτως εμφανίζονται διαλλακτικοί, δίνοντας «κάποιο χρόνο» στη νέα κυβέρνηση και στη νέα υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα αιτήματα. Διαμηνύουν όμως πως αν δεν έχουν θετικές απαντήσεις, στις προσεχείς ημέρες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με κλείσιμο της γέφυρας.
Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί οι αγρότες της περιοχής Αμυνταίου Φλώρινας, βγαίνουν με τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό Φλώρινας – Έδεσσας, στον κόμβο του Αντιγόνου. Επιτόπου οι αγρότες θα αποφασίσουν περαιτέρω κλιμάκωση, καθώς ενδέχεται να οδηγήσουν τα τρακτέρ ή προς την Εγνατία στον κόμβο των Κοίλων στην Κοζάνη, ή προς το Τελωνείο Νίκης. Σήμερα στις 11 το πρωί οι αγρότες της περιοχής Φλώρινας, θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στο Τελωνείο Νίκης, έπειτα από σχετική απόφαση γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Φλώρινας. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής Πρεσπών, συνέχισαν και χτες να κλείνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα το δρόμο που οδηγεί στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής.
Στο νομό Καστοριάς οι αγρότες της περιοχής Άργους Ορεστικού, προχώρησαν και χτες στο κλείσιμο ανά μισή ώρα κάθε δίωρο, του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού, στον κόμβο του Κωσταραζίου. Στα Γρεβενά οι αγρότες του νομού που έχουν παρατάξει από προχτές στη νομαρχία, αποφασίζουν σήμερα στις 10 το πρωί για τις επόμενες κινήσεις τους.
Στο στίβο των αγροτικών κινητοποιήσεων μπαίνει στις επόμενες ημέρες ο κτηνοτροφικός σύλλογος Κοζάνης, ο οποίος σε συντονισμό με την πανελλαδική συντονιστική επιτροπή των κτηνοτρόφων προγραμματίζει σειρά δυναμικών παρεμβάσεων.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team