Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Παράταση της μελέτης επέκτασης στην περιοχή Καρδιάς Πτολεμαΐδας

Παράταση της μελέτης επέκτασης στην περιοχή Καρδιάς Πτολεμαΐδας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

IMG_1227

Νέα παράταση του χρόνου εκτέλεσης της Μελέτης «Πράξη Εφαρμογής στην περιοχή Καρδιάς Πτολεμαΐδας» έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στην τελευταία συνεδρίασή του, μετά από σχετική εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Χαράλαμπου Παναγιωτίδη.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την 6η παράταση του χρόνου εκτέλεσης της συγκεκριμένης μελέτης που αιτείται ο μελετητής. Με βάση μάλιστα όσα αναφέρουν τα γραφεία μελετών που συνέπραξαν για την υλοποίηση της μελέτης “Πράξη Εφαρμογής στην περιοχή Καρδιάς Πτολεμαΐδας” στην αίτησή τους, με την οποία ζητήθηκε η παράταση της συγκεκριμένης μελέτης, οι λόγοι που επιβάλλουν την παράταση στην αποπεράτωση της παραπάνω μελέτης «είναι η επί 1,5 χρόνο καθυστέρηση από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στη συνέχεια η επί 5 χρόνια ανάλογη καθυστέρηση από το πρώην Υπουργείο ΠΕΧΩ, νυν ΥΠΕΚΑ, της έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης επεκτάσεων πόλης Πτολεμαΐδας στις περιοχές 3,5 και 7, η οποία είναι απαραίτητη για την εκπόνηση και ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής. Η έγκριση αυτή αναμένεται από το ΥΠΕΚΑ.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι θετική ήταν και η σχετική γνωμοδότηση του Τμήματος Υπηρεσιών Δόμησης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής του δήμου Εορδαίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας για έγκριση της παράτασης του χρόνου εκτέλεσης της προαναφερόμενης μελέτης, για χρονικό διάστημα 12 μηνών. Στη γνωμοδότηση της υπηρεσίας επισημαίνονταν μάλιστα ότι «η καθυστέρηση δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα του μελετητή, αλλά στο γεγονός ότι η Πολεοδομική Μελέτη Επεκτάσεων 3,5,7 Πόλης Πτολεμαΐδας, η οποία διαβιβάστηκε από τη Διεύθυνση ΠΕ.ΧΩ. της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο ΥΠΕΧΩΔΕ (νυν ΥΠΕΚΑ) στις 6-8-2009, βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία ελέγχου και αναμένεται η έγκρισή της», με την υποσημείωση μάλιστα ότι «σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η Πολεοδομική Μελέτη Επεκτάσεων από το ΥΠΕΧΩΔΕ σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα επανέλθει ο ανάδοχος με νέα αίτηση (παράτασης).»

Το Δ.Σ. Εορδαίας ενέκρινε επίσης την αποδοχή ποσού ύψους 7.272.368,78 ευρώ από τη ΔΕΗ που αφορά αποζημίωση απαλλοτριωθέντων ακινήτων του οικισμού Μαυροπηγής, που καθορίσθηκε προσωρινά με την 148/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης, καθώς και την ψήφιση σχετικής πίστωσης ποσού ύψους 78.000 ευρώ για την αμοιβή τριών Νομικών (ως πληρεξούσιων δικηγόρων).

 

Ρ.Β. 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ν.Κουτλιάμπας (ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού): «Τρομακτική η ζημιά σε δεντροκαλλιέργειες-Ζητάμε αποζημίωση στο 100% και προκαταβολές»-VIDEO από το TOP CHANNEL

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Για τρομακτικές ζημιές, που δεν έχουν προηγούμενο, στο 100% της παραγωγής στη Δ. Μακεδονία, σε καλλιέργειες δέντρων, έκανε ...