Αρχική > Uncategorized > ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
None

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

“Τα όνειρα και η ελπίδα αποτελούν τα βασικά εκείνα συστατικά που μας δίνουν τη δύναμη να αγωνιζόμαστε, να ζούμε,να πετυχαίνουμε”. Για όλους όμως εκείνους που ζουν στον εφιαλτικό κόσμο των ναρκωτικών οι έννοιες αυτές αντικαθίστανται με άλλες, όπως ο φόβος, η απελπισία, η απομόνωση , η μοναξιά.
Η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών δεν προσφέρεται για μεγάλα λόγια, αλλά για περισυλλογή και αυτοκριτική πάνω στις αιτίες ενός προβλήματος που αποτελεί το πιο ζωντανό και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας, τους νέους που είναι πιο ευάλωτοι βιώνοντας την κρίση αξιών και αρχών , τον αποπροσανατολισμό και την έλλειψη σωστών προτύπων.
Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών είναι καθημερινός και διαρκής και είναι λάθος να πιστεύουμε πως αφορά όλους τους άλλους εκτός από εμάς. Γιατί και αν ακόμη δεν έχει αγγίξει τη δική μας οικογένεια , αποτελεί ένα κοινωνικό πρόβλημα που με την αδιαφορία και κυρίως με την προκατάληψη διογκώνεται με καταστροφικά για την κοινωνία μας αποτελέσματα.
Εκτός από τις μονάδες απεξάρτησης, χρειάζεται η συνεργασία όλων, για την ενίσχυση της πρόληψης και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, που διακινεί τις ναρκωτικές ουσίες .Είναι απαραίτητο ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο στη βάση ολοκληρωμένου πλάνου δράσης με κύριους άξονες: Την πρόληψη,-την μεταχείριση των χρηστών ως ασθενών,-την παροχή προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης,-την αξιοποίηση προσώπων που προβάλλουν σωστά πρότυπα.
Για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, ας δώσουμε πρότυπα ζωής στα παιδιά μας. Ας τα αγαπήσουμε και ας σκύψουμε πάνω στις αγωνίες και στις αναζητήσεις τους.Ας τους μιλήσουμε για την αξία της ζωής και την ομορφιά της. Ας τα εμπνεύσουμε για το μέλλον.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team