Αρχική > Uncategorized > Πήραν τα μυστριά για να δημιουργήσουν πρόσβαση στα πεζοδρόμια
None

Πήραν τα μυστριά για να δημιουργήσουν πρόσβαση στα πεζοδρόμια

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Την κατάσταση στα χέρια του πήρε την Πέμπτη στην Πτολεμαΐδα ο Νομαρχιακός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών Ν. Κοζάνης, βλέποντας να αργεί η ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματος να χαμηλώσει το ύψος στις ράμπες των πεζοδρομίων (απέχουν 7 πόντους από το δρόμο) ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν απρόσκοπτα στην πόλη οι ανάπηροι που είναι καθηλωμένοι σε αναπηρικά αμαξίδια. Μέλη του συλλόγου πήραν τσιμέντο και μυστριά και προχώρησαν μόνοι τους σε παρεμβάσεις εν είδη αποκατάστασης που θα διευκολύνουν τη διέλευση στα αμαξίδια.
«Είναι μεγάλο πρόβλημα για εμάς η κυκλοφορία στην πόλη. Νοιώθουμε φυλακισμένοι στην ίδια μας την πόλη γιατί δεν μπορούμε να βγούμε έξω από τα σπίτια μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλκιβιάδης Νερατζούλης, ένα νεαρό παλικάρι που είναι καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο.
Η παρέμβαση αυτή αποτελούσε μια πρωτότυπη μορφή διαμαρτυρίας, όπως δήλωσαν ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Μήγγος και ο αντιπρόεδρος της ΕΣΑΜΕΑ Αναστάσιος Βεράνης, καθώς παρά τα γραπτά αιτήματα και υπομνήματα του συλλόγου και τη σχετική διαβεβαίωση του δημάρχου Πτολεμαΐδας δεν έβλεπαν να υλοποιείται η πολυπόθητη και άκρως αναγκαία γι’ αυτούς παρέμβαση. Μάλιστα ο κ. Μήγγος κατήγγειλε την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπιζόταν τόσο καιρό το πρόβλημα αυτό και τόνισε πως ο Αναπηρικός σύλλογος όχι μόνο θα κάνει αντίστοιχες παρεμβάσεις σε όλο το κέντρο της πόλης αλλά θα αποκαταστήσει και τις λακκούβες στους δρόμους Πτολεμαΐδας ώστε να μπορούν οι ανάπηροι να κινούνται ελεύθερα μέσα στην πόλη. Για το σκοπό αυτό μάλιστα κάλεσε συλλόγους, συνδικάτα και ενεργούς πολίτες της πόλης να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή γιατί «τα προβλήματα θα λυθούν μόνο όταν βγει ο πολίτης μπροστά».
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΕΣΑΜΕΑ και πρώην πρόεδρος της περιφερειακής ομοσπονδίας των αναπηρικών συλλόγων Δυτικής Μακεδονίας κ. Βεράνης, τα μέλη του συλλόγου αναγκάστηκαν να προβούν στην κίνηση αυτή γιατί παρά το γεγονός ότι εδώ και 3-4 χρόνια έχουν αναδείξει το πρόβλημα με έγγραφα, ψηφίσματα και ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές δεν έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να χαμηλώσουν οι ράμπες, ώστε να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τους δρόμους για να διευκολύνεται η πρόσβαση αναπήρων σε αμαξίδια.
Τη δυσαρέσκεια της δημοτικής αρχής εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Απόστολος Καΐδης, καθώς όπως ανέφερε ο δήμος είχε δρομολογήσει ήδη τις αναγκαίες παρεμβάσεις και ανέθεσε στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου για να τις κάνει, οι οποίες προϋποθέτουν όμως να τοποθετηθούν σωλήνες για να μην παρεμποδίζεται η διέλευση του όμβριων υδάτων.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team