Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Ο Τομέας Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ έχει ενσωματωμένη περιουσία στην περιουσία της ΔΕΗ Α.Ε.
None

Ο Τομέας Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ έχει ενσωματωμένη περιουσία στην περιουσία της ΔΕΗ Α.Ε.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ο όρος Επιχορήγηση (Ασφαλιστικών Ταμείων) δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον όρο Αντιπαροχή έναντι περιουσίας του ΟΑΠ-ΔΕΗ και η υιοθέτησή του στο προσχέδιο του προϋπολογισμού απειλεί άμεσα την βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού μας Φορέα.
Τα παραπάνω τονίζει το Σωματείο Ενέργειας/ΔΕΗ Σπάρτακος σε επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου αναφορικά με το Προσχέδιο Προϋπολογισμού του έτους 2009, την οποία κοινοποιεί και προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη και προς τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Στην επιστολή του ο Σπάρτακος αναφέρει ειδικότερα τα εξής:
«Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του έτους 2010, στο κεφάλαιο 3, Κατηγορία “Δαπάνες – Επιχορηγήσεις Ασφαλιστικών Ταμείων”, εμφανίζεται ο Τομέας Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ ως επιχορηγούμενο Ταμείο, μαζί με τα Ταμεία ΟΓΑ – ΙΚΑ – ΝΑΤ – ΟΑΕΕ – ΤΑΠ-ΟΤΕ, αγνοώντας το γεγονός ότι ο Τομέας Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, πρώην ΟΑΠ-ΔΕΗ με βάση το άρθρο 34 του Ν.2773/99 έχει ενσωματωμένη περιουσία στην περιουσία της ΔΕΗ Α.Ε».
Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο άρθρο υπερψηφίστηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Αποτελεί δε προϊόν κύρωσης σύμβασης μεταξύ κράτους – ΔΕΗ – Εργαζομένων – Συνταξιούχων.
Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν μπορεί να αλλάξει με καμία υπουργική απόφαση ούτε με άλλο νόμο χωρίς την σύμφωνη γνώμη των συμβαλλόμενων.
Κύριε Υπουργέ
Από την ψήφιση του νόμου έως σήμερα η εγγραφή στον εκάστοτε Κρατικό Προϋπολογισμό του ποσού των εσόδων – δαπανών για τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ γίνονταν με ξεκάθαρη εγγραφή στον ΚΑΕ, με τίτλο «έσοδα από περιουσία ΟΑΠ-ΔΕΗ, κατ’ άρθρο 34 Ν. 2773/99» και σε άλλον ΚΑΕ «Αντιπαροχή έναντι της ενσωματωμένης στη ΔΕΗ Α.Ε. περιουσίας του ΟΑΠ-ΔΕΗ, άρθρο 34 Ν.2773/99».
Είναι προφανές ότι ο όρος Επιχορήγηση (Ασφαλιστικών Ταμείων) δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον όρο Αντιπαροχή έναντι περιουσίας του ΟΑΠ-ΔΕΗ και η υιοθέτησή του στο προσχέδιο του προϋπολογισμού απειλεί άμεσα την βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού μας Φορέα.
Κύριε Υπουργέ
Σας θυμίζουμε ότι κάτι ανάλογο επιχειρήθηκε και από την προηγούμενη κυβέρνηση – χωρίς αποτέλεσμα – γεγονός που ανάγκασε τους Εργαζόμενους να αντιδράσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις συνολικής διάρκειας 20 ημερών.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί ότι ο Ν.2773/99 διασφαλίζει τα δικαιώματα των Εργαζομένων – Συνταξιούχων της ΔΕΗ Α.Ε. και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν την υπονόμευσή του».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Γεραπετρίτης: Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε 4,5 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraΖeneca-Οξφόρδης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε 4,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraΖeneca», είπε σήμερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Μιλώντας ...