Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
None

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email36 χρόνια μετά και είναι πραγματικά άξιο λόγου το πώς η φλόγα της ¨εξέγερσης¨, της ανάγκης για αντίσταση και πάλη ενάντια σε αυτό που μπορεί να καταπιέζει τον καθένα από μας ή όλους μαζί ενίοτε, παραμένει δυνατή και επίκαιρη και πάντα ¨υπό το πρίσμα¨ των ιδανικών και ιδεών, που ξεκίνησαν στις 17 Νοεμβρίου 1973. Ιδανικά, αρχές και αξίες που εξακολουθούν σήμερα να αποτελούν τον κινητήριο μοχλό για διεκδικήσεις και αγώνες στην καθημερινότητά μας με βασικό άξονα την αλληλεγγύη, το κοινό καλό.
Στις μέρες μας φαίνεται ότι τα μηνύματα που ¨ξεπήδησαν¨ από τις αναταραχές και τα επεισόδια εκείνη την ημέρα του Σαββάτου της 17/11/1973, γίνονται όλο και περισσότερο επίκαιρα, καθώς η ανάγκη για τη διεκδίκηση και την κατάκτηση δικαιωμάτων, αρχών και ιδανικών έχει γίνει πλέον καθημερινή.
Στο όνομα του διαχρονικού συνθήματος «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» καλούμαστε όλοι μαζί να συστρατευθούμε σε έναν αγώνα, που θα είναι προς όφελος όλων μας. Των εργαζόμενων, της τοπικής κοινωνίας, της επιχείρησης.
Το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενωμένο εν τη γενέσει του, αγωνιζόταν και αγωνίζεται για όλα όσα οι εργαζόμενοι και η περιοχή δικαιούται. Οι αρχές και αξίες πάνω στις οποίες έχουμε στηρίξει αυτόν ακριβώς τον αγώνα δεν είναι άλλες από την ενότητα και την αλληλεγγύη και για αυτόν τον λόγο είναι αποτελεσματικός.
Έχοντας στο πλευρό μας τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία θα «ξεσηκωνόμαστε» χωρίς ενδοιασμούς και αναστολές, κάθε φορά που θα αισθανόμαστε ότι θίγονται συμφέροντα και δικαιώματα. Μπορέσαμε και πετύχαμε πολλά. Συνεχίζουμε γιατί…. Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή, θέλει νεκροί χιλιάδες να ‘ναι στους τροχούς, θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας : Διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα «COVID-19 και Εμβολιασμοί» την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ, τα ΕΚΦΕ και τα ΚΠΕ Δυτικής Μακεδονίας ...