Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ο Θόδωρος Καρυπίδης νέος περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας

Ο Θόδωρος Καρυπίδης νέος περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

IMG_9206

Ο Θόδωρος Καρυπίδης είναι ο νέος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας καθώς εκλέχθηκε στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών με 17,66 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από το  συνδυασμό του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Δακή.

Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός «Ανατροπή- Δημιουργία» του Θόδωρου Καρυπίδη στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής 25 Μαΐου έλαβε 101.319 ψήφους, ποσοστό 58,83%, σημειώνοντας αύξηση του ποσοστού του από την πρώτη Κυριακή κατά  29,70% ποσοστιαίες μονάδες.

1111

Ο συνδυασμός «Συμμαχία των Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία» του Γιώργου Δακή έλαβε 70.895 ψήφους, ποσοστό 41,17%, σημειώνοντας αύξηση της δύναμής του από την πρώτη Κυριακής των περιφερειακών εκλογών κατά 5,44% ποσοστιαίες μονάδες.

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών ψήφισαν 188.805 από τους 360.773 εγγεγραμμένους εκλογείς. Βρέθηκαν 172.214 έγκυρα ψηφοδέλτια (ποσοστό 91,21%). Το σύνολο άκυρων- λευκών ανήλθε σε 16.591 ψηφοδέλτια (ποσοστό 8,79%) εκ των οποίων 8.833 άκυρα, ποσοστό 4,68% και λευκά 7.758 (4,11%). Από τις εκλογές απείχαν 171.968 εκλογείς, ποσοστό 47,67%.

Τις θερμές ευχαριστίες του για τη στήριξη του συνδυασμού του εξέφρασε ο Θ. Καρυπίδης με το που επιβεβαιώθηκε η εκλογή του, μιλώντας στον κόσμο που είχε κατακλύσει το εκλογικό του κέντρου, λέγοντας: «σας ευχαριστώ που πήγατε στην κάλπη και δώσατε αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα για το οποίο σήμερα παραμιλάει όλη η Ελλάδα.» Ευχαρίστησε επίσης τον κόσμο γιατί με την ψήφο του έδωσε απάντηση στα οικονομικά συμφέροντα, κάνοντας μάλιστα αναφορά στο όνομα μεγαλοεκδότη- εργολάβου που θέλει να πάρει τα νερά και την ενέργεια της περιοχής μας, λέγοντας: «Σάς ζήτησα να κάνετε την  ανατροπή και εσείς κάνατε ολική ανατροπή. Τέτοια ανατροπή που τούς φοβίζει.» Κάλεσε το συνδυασμό του αντιπάλου του να κάνει την αυτοκριτική του, λέγοντας ότι «εάν γίνουν καλύτεροι και συμφωνήσουν με τα προτάγματά μας και θέλουν εάν θέλουν και εκείνοι να ταχθούν ενάντια στο ξεπούλημα του τόπου μας να έρθουν κι αυτοί μαζί μας.»

IMG_9205 - Αντιγραφή

Ο κ. Καρυπίδης δήλωσε επίσης ότι θα πορευθεί με συλλογικότητα, συναπόφαση, άμεση δημοκρατία «για να αλλάξουμε τον τόπο, μαζί κοινωνία και εκπρόσωποι της κοινωνίας να μπορέσουν να έχουν το ίδιο μέρισμα στο όποιο όφελος υπάρξει.»  Σημείωσε τέλος ότι το αποτέλεσμα των εκλογών για τη Δυτική Μακεδονία αποτελεί ευθύνη, γι’ αυτό πρέπει όλοι να εργαστούν όλοι στον τομέα και το χώρο τους με ευθύνη, με έναν καλύτερο τρόπο, έτσι ώστε «να φτιάξουμε από μόνοι μας μια κοινωνική συνοχή, να αποτρέψουμε το διαίρει και βασίλευε και να αποκαταστήσουμε την αδικία στη Δυτική Μακεδονία.» 

IMG_9216 IMG_9196

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΠΑΝΣΕΚΤΕ «Ωράριο και μουσική. Νέες αστοχίες εις βάρος των καταστημάτων της Εστίασης»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   Αγαπητοί Συνάδελφοι, Άστοχα τα μέτρα της απαγόρευσης της μουσικής και το κλείσιμο της εστίασης στην 10:45 μ.μ., ...