Αρχική > Uncategorized > Ο εορτασμός εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στην Πτολεμαΐδα
None

Ο εορτασμός εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στην Πτολεμαΐδα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 θα εορτασθεί στην πόλη της Πτολεμαΐδας με παλλαϊκή συμμετοχή και θα λάβουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις.
Από τις 8 το πρωί της 24ης Μαρτίου 2009 και μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά, Ιδιωτικά Καταστήματα, Ν.Π.Δ.Δ., Τράπεζες και οικίες. Κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου θα φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια, τα Δημοτικά Καταστήματα όπως και τα Καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών.
Την Τρίτη 24 Μαρτίου θα αναπτυχθεί η ιστορική σημασία της επετείου από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Οργανισμούς.
Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών στην Κεντρική Πλατεία, στο Μνημείο Πεσόντων της Αγίας Σκέπης, στο Μνημείο του Μακεδονομάχου Μπομπορά , στο Μνημείο της Αστυνομίας και στο Ηρώο του Οικισμού Καρδιάς.
Στις 20:00 στο Αμφιθέατρο Ξενοδοχείου «Παντελίδης» θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «50 χρόνια Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Εορδαίας» του Παραρτήματος Πτολεμαϊδας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κοζάνης. Την συγγραφή επιμελήθηκε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας Πατέρας Νικηφόρος Μανάδης.
Την Τετάρτη 25 Μαρτίου, στις 07:30 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών και η Φιλαρμονική θα παιανίσει τον Εωθινό.
Στις 08:30 το πρωί θα γίνει έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία.
Στις 10:30 το πρωί θα γίνει επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον Αρχιερατικό Επίτροπο που θα βοηθείται από τον Κλήρο.
Θα επακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους και τους εκπροσώπους φορέων και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Κυριακή Κοροσίδου, Διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαϊδας.
Σιγή ενός λεπτού, Εθνικός Ύμνος.
Θα ακολουθήσει η παρέλαση των μαθητών των σχολείων της πόλης προ των επισήμων, στην οδό 25ης Μαρτίου, απέναντι από το Δημοτικό Κατάστημα, καθώς και τμημάτων των Εθελοντριών Αδελφών Νοσοκόμων Ε.Ε.Σ., σωμάτων των Οδηγών και Προσκόπων και των πολιτιστικών φορέων της πόλης.
Μετά το πέρας της παρέλασης θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς στο Παλαιό Πάρκο τα χορευτικά συγκροτήματα μαθητών του 3ου και 5ου Γυμνασίου Πτολεμαϊδας, καθώς και του 2ου και 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαϊδας.
Αμέσως μετά θα δοθεί δεξίωση στον χώρο του Αναψυκτηρίου στο Παλαιό Πάρκο.
Στις 18:00 θα γίνει η υποστολή της Σημαίας.
Στις 20:00 θα δοθεί θεατρική παράσταση από τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου με τίτλο «Στον βωμό της Πατρίδος», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος με το 5ο Γυμνάσιο Πτολεμαϊδας.
Το γενικό πρόσταγμα για την παρέλαση των πολιτικών τμημάτων θα έχουν οι καθηγητές φυσικής αγωγής κ.κ. Παύλος Σισμανίδης και Νικόλαος Κιβρακίδης.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team