Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Ο Διάπλους της Λίμνης Πολυφύτου έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των αθλητών
None

Ο Διάπλους της Λίμνης Πολυφύτου έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των αθλητών


Την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή αθλητών από τον Νομό μας αλλά και από άλλες περιοχές στον 4ο Διεθνή κολυμβητικό διάπλου της λίμνης Πολυφύτου, που πραγματοποιείται την Κυριακή 29 Ιουνίου, εξέφρασε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου η αντινομάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης Έλσα Φωτιάδου. Καθώς, όπως δήλωσε, οι συμμετοχές των κολυμβητών εκτός Νομού έχουν φτάσει τις τριάντα, ενώ υπάρχει σε εκκρεμότητα η συμμετοχή δύο κολυμβητών από την Αίγυπτο (υπάρχει ένα διαδικαστικό ζήτημα με την έκδοση βίζας τους), την ώρα μάλιστα που βρίσκονται σε εξέλιξη κι άλλα πανελλήνια τουρνουά, «κάτι που αποδεικνύει ότι ο Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους της Λίμνης Πολυφύτου έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των αθλητών», όπως είπε.
Η κ. Φωτιάδου ανέφερε ότι η εκδήλωση αυτή που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, μέσω της Αντινομαρχίας Κοινωνικής Ανάπτυξης και της Εταιρείας Πολιτισμού Τουρισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης (ΕΠΤΑΚ), έχει γίνει πλέον θεσμός και στόχος είναι κάθε χρόνο να γίνεται και πιο οργανωμένα, με μεγαλύτερη συμμετοχή και τη μέγιστη δυνατή κάλυψη και δημοσιότητα, για το Νομό μας και την περιοχή ειδικότερα. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Σερβίων και τη συμμετοχή των παραλίμνιων Δήμων Αιανής, Ελίμειας και Καμβουνίων, δείχνοντας ανταπόκριση και την έμπρακτη στήριξή τους σε αυτό εγχείρημα. Την εκδήλωση υποστηρίζουν επίσης με τη συμμετοχή τους το Γραφείο Φυσικής Αγωγής (χρονομέτρες/γυμναστές), η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κοζάνης (διασώστες) και ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης, στις εγκαταστάσεις του οποίου θα διεξαχθεί η εκδήλωση.
Η εκκίνηση του Αγώνα θα δοθεί στις 10:30 το πρωί της Κυριακής στην πλωτή εξέδρα του Ναυτικού Ομίλου, με τον 2ο Μικρό Διάπλου των 500 μέτρων, όπου λαμβάνουν μέρος παιδιά γεννημένα μετά το 1996. Στις 11:30 θα δοθεί εκκίνηση για τον 4ο Διεθνή Κολυμβητικό Διάπλου, του οποίου η διαδρομή είναι 5.000 μέτρα περίπου. Ο Αγώνας ολοκληρώνεται με τον τερματισμό όλων των αθλητών στην προβλήτα του Ναυτικού Ομίλου, όπως ορίζεται από την Οργανωτική Επιτροπή.
Αναφορά έκανε και στις παράλληλες εκδηλώσεις και δρώμενα, όπως έκθεση διασωστικού υλικού της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, επίδειξη διάσωσης, καθώς και επίδειξη λιμναίου σκι, που θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου και αναμένεται να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των θεατών καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Όπως τόνισε η αντινομάρχης, η συγκεκριμένη εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης αξιοποίησης της Λίμνης Πολυφύτου και της παραλίμνιας περιοχής γενικότερα, η οποία αποτελεί κεφάλαιο για την περιοχή μας. Η ύπαρξη της λίμνης και της παραλίμνιας ζώνης εν γένει, σε συνδυασμό με τις τοπικές ιδιαιτερότητες, σε επίπεδο πολιτισμού, ιστορίας, ανθρωπίνου δυναμικού, φυσικού πλούτου και τοπικής λαογραφίας, δίνουν στο Νομό μας ένα εξαιρετικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά στην τουριστική ανάπτυξη και ειδικότερα στον εναλλακτικό τουρισμό.
Επισήμανε πως η Ν.Α. Κοζάνης, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (παραλίμνιοι δήμοι, ΔΕΗ, φορείς υλοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων), έχει ως κύριο μέλημα και στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Νομού μας για τουριστική και αγροτική ανάπτυξη με παράλληλη προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος. «Προς την κατεύθυνση αυτή, βασικό πόλο αποτελεί το οικοσύστημα της λίμνης Πολυφύτου και η ευρύτερη περιοχή, ως περιοχή-ζώνη πολλαπλών δραστηριοτήτων. Στοχεύουμε να διευρύνουμε και να ενισχύσουμε τις παρεμβάσεις για την ανάπτυξή της, που ξεκίνησαν τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν από τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας και να δημιουργήσουν εισόδημα για τους κατοίκους της περιοχής. Παράλληλα σκοπεύουμε να εντάξουμε την υπόψη περιοχή σ’ ένα ευρύτερο δίκτυο και να αποτελέσει τμήμα μιας συνολικής και ολοκληρωμένης στρατηγικής, ενδιάμεσο σταθμό ευρύτερης τουριστικής διαδρομής», όπως ανέφερε.
Απηύθυνε τέλος πρόσκληση στον 4ο Διεθνή Κολυμβητικό Διάπλου της Λίμνης Πολυφύτου, λέγοντας πως τόσο η διοργάνωση του αγώνα όσο και οι παράλληλες δραστηριότητες σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον θα αποζημιώσουν με τον καλύτερο τρόπο όλους τους παρευρισκομένους.

Ρ.Β.

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Σάββατο στα γήπεδα με το e-ptolemeos.gr- Τελικά Αποτελέσματα στην Ε.Π.Σ. Φλώρινας- Πρόγραμμα Κυριακής

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου στην Ε.Π.Σ. Φλώρινας: Α΄ Κατηγορία Μέγας Αλέξανδρος Φλώρινας- ΠΑΣ Φλώρινας 2-2 (Ι. Παλλικρούσης 3ο, Μ. Παλλικρούσης ...