Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Ο Δήμος Δεσκάτης στο πρόγραμμα «LEADER» 2007 – 2013
None

Ο Δήμος Δεσκάτης στο πρόγραμμα «LEADER» 2007 – 2013

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Δεκάδες έργα στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, της παροχής υπηρεσιών, αλλά και στον πρωτογενή τομέα αναμένεται να πραγματοποιηθούν την τρέχουσα προγραμματική περίοδο στον Δήμο Δεσκάτης, μετά την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα «Leader» 2007 – 2013. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αρχικού προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ, θα υλοποιηθεί δημοσία δαπάνη κυρίως στο νοτιοανατολικό τμήμα του νομού Γρεβενών, καθώς θα περιλαμβάνει τους Δήμους Γρεβενών (χωρίς το Δημοτικό Διαμέρισμα Γρεβενών), Δεσκάτης, Χασίων, Βεντζίου και Ηρακλεωτών.
Αναφερόμενος στην η ένταξη του Δήμου Δεσκάτης στο πρόγραμμα «Leader» 2007 – 2013, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος υπογράμμισε ότι «η υλοποίηση του προγράμματος «Leader» στον Δήμο Δεσκάτης μετά από αρκετά χρόνια αποτελεί πολύ θετική εξέλιξη, καθώς ο Δήμος θα μπορέσει να πραγματοποιήσει χρηματοδοτούμενα έργα, ενώ οι πολίτες της περιοχής μας που ενδιαφέρονται να επενδύσουν θα βοηθηθούν από ένα σημαντικό ποσό χρηματοδότησης».
Σχετικά δε με την ένταξη του νοτίου τμήματος του νομού Γρεβενών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο κ. Μίγκος εξήγησε πως «η δημοτική αρχή θα προσπαθήσει να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες, έτσι ώστε το νότιο τμήμα να αναπτυχθεί ειδικά στους τομείς τους τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων χρόνων», απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση στους επενδυτές της Δεσκάτης να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Το ιστορικό των
προγραμμάτων «Leader»
Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση που κατέθεσε η Αναπτυξιακή Γρεβενών (ΑΝΓΡΕ) ήρθε στην πέμπτη θέση στην σειρά κατάταξης σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ το επόμενο διάστημα η ΑΝΓΡΕ θα κληθεί από την υπηρεσία διαχείρισης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να επαναδιαπραγματευθεί το πρόγραμμα ως προς τον αρχικό προϋπολογισμό και κατόπιν να υπογράψει την σχετική σύμβαση.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους, στο νομό Γρεβενών και στον Δήμο Δεσκάτης υλοποιήθηκαν τα προγράμματα «Leader I» και «Leader II» μέσω της Αναπτυξιακής Κοζάνης – Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ) στον τομέα της μεταποίησης, ενώ το «Leader +» δεν υλοποιήθηκε καθόλου. Αντίθετα, στο ορεινό τμήμα του νομού Γρεβενών (Δήμοι Θεοδώρου Ζιάκα, Αγίου Κοσμά, Γόργιανης και οι επτά Κοινότητες) είχαν υλοποιηθεί έργα από το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) στους τομείς του τουρισμού και της μεταποίησης με συνολική δημόσια δαπάνη για ιδιωτικές επενδύσεις ύψους περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team