Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Ο Δήμαρχος Καστοριάς στο Συνέδριο για την Πολιτιστική Κληρονομιά

Ο Δήμαρχος Καστοριάς στο Συνέδριο για την Πολιτιστική Κληρονομιά

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

xatzisimenonidis manolis

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Μανώλης Χατζησυμεωνίδης μετέβη στην Αθήνα την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, όπου και παρευρέθη στο Συνέδριο για την Πολιτιστική Κληρονομιά που διοργάνωσε το Υπ. Πολιτισμού, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην Αθήνα ο Δήμαρχος μετείχε στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού όπου και ανακοινώθηκε η απόφαση του σημαντικού Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Πολιτιστική κληρονομιά Europa Nostra και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, με την οποία εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Καστοριάς στην λίστα των 11 ευρωπαϊκών μνημείων και πόλεων του προγράμματος της Europa Nostra, και στην οποία επέτυχε να προκριθεί ο Δήμος Καστοριάς.
Αυτήν την χρονιά η λίστα των 11 ευρωπαϊκών μνημείων και πόλεων καταρτίστηκε από ένα διεθνές πάνελ από ειδικούς Ιστορικούς , Αρχαιολόγους, Αρχιτέκτονες και Οικονομολόγους.
Από την λίστα αυτή των 11 καλύτερων Ευρωπαϊκών προτάσεων, θα επιλεγούν στο ετήσιο συνέδριο της Europa Nostra, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου στην Βιέννη, η τελική λίστα των 7 πόλεων που θα επιλεγούν. οι οποίες θα υλοποιηθούν, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team