Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Ο Αντώνης Τσάκωνας φεύγει, η Αντωνία Χόλμπα έρχεται
None

Ο Αντώνης Τσάκωνας φεύγει, η Αντωνία Χόλμπα έρχεται

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Αλλαγή φρουράς σημειώνεται στο Περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, και συγκεκριμένα στην παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μετά την παραίτηση που υπέβαλλε την Μ. Τετάρτη στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης και μέλος του Γραφείου Περιοχής του ΚΚΕ, Αντώνης Τσάκωνας.
Η παραίτηση του κ. Τσάκωνα, σύμφωνα με δήλωση του ιδίου στον «Π» αλλά και του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του ΚΚΕ Γιώργου Στραβού,
οφείλεται σε μετακίνησή του σε νέο κρίσιμο κομματικό πόστο, στο πλαίσιο αλλαγής καταμερισμού εργασιών και ανασύνταξης δυνάμεων που αποφάσισε η Επιτροπή περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Ειδικότερα, αυτό που άφησαν να εννοηθεί και τα δύο στελέχη με τα οποία συνομίλησε ο «Π», είναι ότι το ΚΚΕ ανασυντάσσει τις δυνάμεις του στην περιοχή, καθώς εκτιμά ότι έρχονται πολύ δύσκολοι καιροί με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και θα ανοίξουν καινούρια μέτωπα για τον κόσμο της εργασίας και εκ των πραγμάτων πρέπει να ρίξει μεγαλύτερο βάρος στα εργασιακά ζητήματα. Ιδιαίτερα που ο κ. Τσάκωνας εκτός από μέλος του γραφείου Περιοχής είναι και γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης ΔΕΗ του ΚΚΕ και θα χρειαστούν σκληροί αγώνες ενάντια στη νέα μετοχοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ που σχεδιάζει η κυβέρνηση, κατ’ απαίτηση της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ταυτόχρονα, όμως, την παραίτησή του υπέβαλλε και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νώντας Στολτίδης, ο οποίος επρόκειτο φυσιολογικά να καταλάβει τη θέση του κ. Τσάκωνα στο περιφερειακό συμβούλιο, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Γραφείου Περιοχής του ΚΚΕ με χρέωση σε εργασιακά ζητήματα.
Ως εκ τούτου, την θέση του κ. Τσάκωνα στο Π.Σ. προορίζεται να καταλάβει έτερο στέλεχος του ΚΚΕ, η κ. Αντωνία Χόλμπα που είναι η πρώτη επιλαχούσα (από τις Γούλες Σερβίων και εκπαιδευτικός στο επάγγελμα), η οποία είναι μέλος του Γραφείου της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του ΚΚΕ και μέχρι πρόσφατα ήταν γραμματέας της Κομματικής οργάνωσης Εορδαίας.
Όσο για τα σενάρια αναφορικά με το εάν τα δύο στελέχη του ΚΚΕ (Τσάκωνας και Στολτίδης) αποσύρονται από το περιφερειακό συμβούλιο προκειμένου να είναι υποψήφιοι βουλευτές σε επικείμενες βουλευτικές εκλογές, τα στελέχη του ΚΚΕ υποστηρίζουν ότι «δεν είναι αυτός ο λόγος», χωρίς όμως και να αποκλείεται να είναι σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Διότι, λένε, το μείζον αυτή τη στιγμή για το ΚΚΕ είναι ότι εκτός από τη νέα απελευθέρωση στο χώρο της ενέργειας και το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα της ΔΕΗ, έρχεται νέα επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους, γι’ αυτό και δίνεται βαρύτητα στον τομέα αυτό, ενώ με τον “Καλλικράτη” και στο χώρο της Υγείας επίκειται κλείσιμο νοσοκομείων στην περιοχή και το ΚΚΕ πρέπει να είναι σε θέση μάχης.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team