Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ
None

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Λαμπρός ήταν και φέτος ο εορτασμός των Μπουμπουσιαριών στη Σιάτιστα, στις 5 και 6 Ιανουαρίου, αφήνοντας ευχαριστημένους επισκέπτες, συμμετέχοντες και διοργανωτές.
Την παραμονή των Φώτων, ο Δήμος Σιάτιστας σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Σιάτιστας «Ο Μπούρινος» προσέφεραν στην πλατεία Γεράνειας σιατιστινό κρασί και μεζέδες, συνοδεία τοπικής ορχήστρας, και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τις παρέες των Μπουμπουσιαριών να δίνουν το παρόν και να ξεσηκώνουν τον κόσμο. Πλήθος Μπουμπουσιαριών πλημμύρισαν τους δρόμους και τα μαγαζιά της Σιάτιστας, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν ζωντανή μουσική και γέμισαν ασφυκτικά από κόσμο.
Ανήμερα των Θεοφανείων, το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των Μπουμπουσιαριών. Δεκαπέντε παρέες, με ζωντάνια και μεράκι, πρωτότυπες ενδυμασίες και άφθονο χιούμορ παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο της Σιάτιστας, και διασκέδασαν τον κόσμο. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Σιάτιστας, ντυμένοι με τοπικές ενδυμασίες, άνοιξαν την παρέλαση.
Την παρέλαση των Μπουμπουσιαριών παρουσίασαν ο Δ/ντής του Siera FM κ. Βασίλειος Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Σιάτιστας κ. Ναούμ Δημόλας και ο Λαογράφος της Σιάτιστας κ. Γεώργιος Μ. Μπόντας.
Το γλέντι συνεχίστηκε στην πλατεία Χώρας όπου ο Δήμος κερνούσε κρασί και εκλεκτούς μεζέδες σε όλο τον κόσμο.
Την παρέλαση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Νομού Κοζάνης κ. Κουκουλόπουλος Πάρις, κ. Βλατής Ιωάννης, κ. Κασαπίδης Γεώργιος, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κίρκος, ο Νομάρχης Κοζάνης κ. Γεώργιος Δακής, ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Α. Κοζάνης, κ. Κωνσταντίνος Κουρούμαλλος, οι αντινομάρχες Κοζάνης κ. Σβώλης Γεώργιος και κ. Σόκουτης Ιωάννης, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κα Τάσα Μπούρτσου, κα Έλσα Φωτιάδου, κ. Γκερεχτές Λάζαρος, κ. Λαμπρόπουλος Δημήτριος, ο πρώην Βουλευτής κ. Ηλίας Βλαχόπουλος, η κα Άννα Νανοπούλου, η Δήμαρχος Μουρικίου κα Παρασκευή Βρυζίδου και ο Δήμαρχος Ασκίου κ. Βασίλειος Πάτρας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μικροκάστρου κ. Χρήστος Παπαϊωάννου και πολύς κόσμος από τη Σιάτιστα και άλλες περιοχές.
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στη Σιάτιστα, τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έζησε από κοντά τον εορτασμό των πατροπαράδοτων εθίμων, γεύτηκε το Σιατιστινό κρασί και τους παραδοσιακούς μεζέδες, διασκέδασε με τις τοπικές ορχήστρες και απόλαυσε τη Σιατιστινή φιλοξενία.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δωδεκαήμερου ξεκίνησαν την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009 με το έθιμο των Κλαδαριών, που άναψαν σε διάφορες γειτονιές της Σιάτιστας, και στο Δ.Δ. Μικροκάστρου, με τη συνοδεία τοπικής ορχήστρας, με χορό και τραγούδι, με προσφορά άφθονου σιατιστινού κρασιού και παραδοσιακών μεζέδων, και συνεχίστηκαν με τα Σούρουβα στις 30 Δεκεμβρίου 2009, όπου κλαδαριές άναψαν στις πλατείες Γεράνειας και Χώρας στη Σιάτιστα, στο Μικρόκαστρο και στη Γιάγκοβη.
Με το έθιμο των Μπουμπουσιαριών κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δωδεκαημέρου του Δήμου Σιάτιστας, οι οποίες σημείωσαν και φέτος πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς η συμμετοχή του κόσμου και η έλευση επισκεπτών από Ελλάδα και Εξωτερικό ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
Η Δημοτική Αρχή Σιάτιστας ευχαριστεί θερμά όλους τους δημότες, την Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου, τους τοπικούς συλλόγους, τα σχολεία, το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου, τα μέλη του ΚΑΠΗ, τη Λέσχη Γυναικών Σιάτιστας, την Ακαδημία Ποδοσφαίρου, την ομάδα σατυρικού καρναβαλιού Κέρκυρας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων και όλο τον κόσμο για την ενεργή τους συμμετοχή στα έθιμα του Δωδεκαήμερου (Κλαδαριές – Σούρουβα – Μπουμπουσιάρια), και τους καλούν να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team