Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Οι επιλογές μας καθορίζουν το αύριο του τόπου και το μέλλον μας! – Της Βάσως Αννουλίδου – Δημοσιογράφου*

Οι επιλογές μας καθορίζουν το αύριο του τόπου και το μέλλον μας! – Της Βάσως Αννουλίδου – Δημοσιογράφου*

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


annoulidou

Νικητές και χαμένοι, ενισχυμένοι και λαβωμένοι, όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, με κοινό παρονομαστή τα προβλήματα και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Το αυτοδιοικητικό τοπίο άλλαξε! Η επόμενη μέρα μας αφορά όλους…Οι απαιτήσεις πολλές που συνάδουν πλέον και με τις προσδοκίες που γέννησαν καθόλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όσοι εκλέχτηκαν.

Οι πολίτες φαίνεται να συγχωρούν σίγουρα όμως δεν ξεχνούν! Ίσως έτσι μπορεί να εξηγηθεί και το αποτέλεσμα στις περισσότερες των περιπτώσεων. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να ασχοληθεί κανείς μεμονωμένα και να προχωρήσει σε μία ανάλυση των αποτελεσμάτων…πώς επήλθε δηλαδή αυτή η «ανατροπή». Επειδή ωστόσο  ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά δεν θα το τολμήσω, τουλάχιστον τώρα. Άλλωστε ο καθένας βγάζει και τα συμπεράσματά του.

Αναμφισβήτητα περίοδος χάριτος δεν υπάρχει για τους νεοεκλεγείς Δημάρχους και τον νέο Περιφερειάρχη. Από 1ης Σεπτεμβρίου θα ρθουν όλοι ανεξαιρέτως αντιμέτωποι με υπάρχοντα προβλήματα, με ζητήματα που θα προκύψουν το επόμενο τρίμηνο και φυσικά με τους ίδιους τους πολίτες που περιμένουν να δουν τη ζωή τους να αλλάζει διαδρομή και να καλυτερεύει…

Η προετοιμασία έγινε σε μεγάλο βαθμό από τους προηγούμενους…η συνέχεια του στρωμένου δρόμου εν μέρει απαιτεί ικανότητες, γνώση και εμπειρία. Κάποιοι τα διαθέτουν και με το παραπάνω κάποιοι άλλοι όχι. Και εδώ θα εξαρτηθεί από την διάθεση των απερχόμενων την επόμενη μέρα για χείρα βοηθείας ή σκληρή αντιπολιτευτική στάση.

Σε παλαιότερη ανάρτησή μου είχα αναφερθεί στην ανάγκη προβολής και έκθεσης θέσεων, προτάσεων και προγραμμάτων, όπως και έγινε στην πορεία. Ακούσαμε και διαβάσαμε πολλά ίσως περισσότερα από όσα θα έπρεπε. Για τους κερδισμένους τώρα ξεκινάει μία ακόμη αναμέτρηση, μία μάχη με το χρόνο ως προς την αποτελεσματικότητα και συνέπεια λόγων και έργων!

*Απόφοιτος Α.Π.Θ.

Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Αννουλίδου