Αρχική > Αρθρογραφία > Οικονομική κρίση και Αδιέξοδα – Του Ηλία Σιδέρη

Οικονομική κρίση και Αδιέξοδα – Του Ηλία Σιδέρη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

sideris ilias

Η οικονομική κρίση και τα μέτρα που επιβάλλονται καθημερινά μονοπωλούν το ενδιαφέρον και τις συζητήσεις. Είναι προφανές ότι η οικονομική κρίση εξελίχθηκε και ταράσσει ευρωπαϊκές κοινωνίες, που προ λίγων ετών ήταν αδιανόητο. Πράγματι, ευρωπαϊκά ή και παγκόσμια, το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ένα μικρό ζήτημα που απασχολεί, αλλά όχι, σε τέτοιο μέγεθος, όπως το παρουσιάζουν τα ελληνικά ΜΜΕ και τα ελληνικά κόμματα. Ποιος δεν έχει ακούσει ότι “η Ευρώπη μας έχει ανάγκη και όχι εμείς την Ευρώπη;”
Μακάρι να ήταν έτσι και να μας είχαν ανάγκη. Δυστυχώς, όμως, χωρίς τους εταίρους μας, τους δανειστές μας, τους βασανιστές μας, ή όπως ο καθένας τους αποκαλεί ανάλογα σε πιο κοινό απευθύνεται, η χώρα θα έμοιαζε με την Αλβανία του 1990. Δεν υπάρχει παγκόσμιο πρότυπο να ακολουθήσουμε και δυστυχώς δεν έχουμε κάποιον ηγέτη, ο οποίος θα αναλάβει να οδηγήσει την χώρα σε μια άλλη εποχή που θα επηρεάσει συνολικά τον πλανήτη. Ο κόσμος το καταλαβαίνει και γι αυτό δεν δίνει υψηλά ποσοστά στον αρχηγό της αντιπολίτευσης, την στιγμή που λίγα χρόνια πριν, ο Γ. Παπανδρέου εκλέχθηκε με 40%.
Η κατάσταση είναι πανευρωπαϊκά η ίδια. Ελλάδα και Ιταλία ακολούθησαν δρόμους παράλληλους στα πλαίσια του εφικτού. Διορίσθηκαν πρωθυπουργοί τεχνοκράτες που προηγουμένως είχαν θέσεις σε ευρωπαϊκούς φορείς και αμέσως μετά ακολούθησαν πολιτικοί αρχηγοί που μπορούσαν να τιθασευτούν. Και η κατάσταση θα συνεχίζεται, όσο ο ελληνικός λαός θα πιστεύει σε πετρέλαια, μετοχές της τράπεζας της ανατολής κτλ. Μην ξεχνάμε ότι σε μια άλλη δύσκολη κατάσταση για το ελληνικό έθνος, στην επανάσταση του 1821, ο λαός ήλπιζε σε βοήθεια από ένα λευκό γένος, που τελικά ποτέ δεν φάνηκε. Ο λαός πάντα βρίσκει κάπου να στηρίξει τις ελπίδες του. Ας μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι η επανάσταση πέτυχε, γιατί οι Έλληνες πολέμησαν μόνοι τους χωρίς εξωτερική βοήθεια Ίσως, λοιπόν, η λύση θα είναι να μην ελπίζουμε σε ελληνοαμερικάνους, κρυμμένους θησαυρούς και άλλα συναφή, αλλά μόνοι μας να αποφασίσουμε ότι ήρθε η ώρα να δομήσουμε ένα σοβαρό κράτος, μήπως και εν τέλει τα εγγόνια μας καταφέρουν να ζήσουν με ευημερία.

Ηλίας Σιδέρης
Δικηγόρος

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ο Φιλέλληνας Βασιλιάς Λουδοβίκος Α΄ της Βαυαρίας – Γράφει η Νέλλη Βασβατέκη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Είναι γνωστό ότι η Ελληνική Επανάσταση του 1821 κηρύχτηκε κατά την πιο δύσκολη πολιτική κατάσταση της Ευρώπης. Τότε ...