Αρχική > Uncategorized > Ξεκινά το καλοκαίρι η ανέγερση της στέγης των Ποντίων
None

Ξεκινά το καλοκαίρι η ανέγερση της στέγης των Ποντίων

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Την αισιοδοξία ότι το 2012 θα έχει ολοκληρωθεί η στέγη του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό από το δήμο Πτολεμαΐδας στην περιοχή του Υδραγωγείου, εξέφρασε ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Ελευθεριάδης, στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του συλλόγου στις 27 Ιανουαρίου.
Ανέφερε ειδικότερα ότι μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο η ένταξη του έργου για την ανέγερση της στέγης του «Κέντρου Ανάδειξης, Διάσωσης και Διάδοσης του Πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής», ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται συνολικά σε 2,2 εκ. ευρώ. Σημείωσε ότι έγινε επικαιροποίηση των μελετών του έργου και του προϋπολογισμού, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε 2 ευρώ, ενώ ο εξοπλισμός του υπολογίζεται σε 200.000€ και πρόσθεσε ότι η έναρξη των εργασιών ανέγερσης τοποθετείται το ερχόμενο καλοκαίρι. Φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι ο δήμος Πτολεμαΐδας.
Ο κ. Ελευθεριάδης εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες της διοίκησης προς ανθρώπους που εργάστηκαν αφιλοκερδώς για τη σύνταξη των μελετών του έργου, όπως τον μηχανικό Δημήτρη Πεταλίδη, την προϊσταμένη Περιβαλλοντικών υπηρεσιών του δήμου Πτολεμαΐδας Φωτεινή Αγγγελίδου, τον πρώην αντιδήμαρχο Χαράλαμπο Παναγιωτίδη, την Σοφία Λαζαρίδου και μηχανικούς της ΑΝΔΕΠ κ.α..
Το κτίριο που στεγάσει τον Ποντιακό σύλλογο θα είναι τριώροφο και θα διαθέτει ένα αμφιθέατρο στο ισόγειό του, ενώ σχεδιάζεται να στεγαστεί επίσης σε αυτό και ένα λαογραφικό μουσείο με αντικείμενα και αυθεντικές φορεσιές που έφεραν οι πρόσφυγες από τον Πόντο.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε επίσης μία σύντομη αναφορά στις δράσεις του συλλόγου και στην προσπάθεια αναβίωσης του εθίμου «Κοτσαμάνια», ενώ επισημάνθηκε ότι τα χορευτικά του συλλόγου, τα οποία αριθμούν περί τους 250 χορευτές, πραγματοποίησαν τη χρονιά που πέρασε 34 εμφανίσεις συνολικά, καθώς και ότι στα τμήματα εκμάθησης ποντιακής λύρας συμμετέχουν 50 παιδιά.
Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι στα παιδιά του συλλόγου που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team