Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Ξεκίνησε δειλά η κίνηση στην Πασχαλινή αγορά της Πτολεμαΐδας
None

Ξεκίνησε δειλά η κίνηση στην Πασχαλινή αγορά της Πτολεμαΐδας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μετά από ένα μεγάλο διάστημα μεγάλης πτώσης της εμπορικής κίνησης, άρχισε να σημειώνεται αύξηση της κίνησης στην εμπορική αγορά της Πτολεμαΐδας, αν και σε τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με την κίνηση άλλων ετών ενόψει του Πάσχα.
Την παραπάνω δήλωση έκανε στον «Π» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί τις δύο τελευταίες μέρες πριν το Πάσχα και κάλεσε το καταναλωτικό κοινό να τιμήσει και την τοπική αγορά και για τις πασχαλινές του αγορές, καθώς διαθέτει επάρκεια και υψηλής ποιότητας προϊόντων.
«Καλούμε τον κόσμο να αφήσει την αρνητική ψυχολογία και με τις οικονομικές δυνάμεις που έχει ο καθένας ξεχωριστά, να βγει στην αγορά και να κάνει με σύνεση τα ψώνια του χωρίς να ξοδέψει περισσότερα από αυτά που μπορεί και να τιμήσει τα εμπορικά καταστήματα που δίνουν αγώνα επιβίωσης». Ανέφερε μάλιστα ότι η αγορά της Πτολεμαΐδας είναι μια μεγάλη αγορά που διαθέτει πληθώρα εμπορευμάτων άριστης μάλιστα ποιότητας, και που ειδικά αυτή την περίοδο διατίθενται και σε άριστες τιμές. «Πάντοτε η αγορά της Πτολεμαΐδας είχε καλές τιμές, αλλά λόγω συγκυρίας αυτή την περίοδο είναι χαμηλότερα από ποτέ και είναι προς όφελος του καταναλωτή να κάνει αγορές, αλλά και προς όφελος των ίδιων των εμπόρων οι οποίοι προσπαθούν με την αύξηση του τζίρου τους να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».
Ερωτηθείς για το εάν βλέπει να έρχονται σύντομα καλύτερες μέρες για το εμπόριο είπε ότι «αυτός ο χρόνος είναι πολύ δύσκολος, θα γονατίσει πολλούς εμπόρους σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην περιοχή μας. Καθώς τον πρωτεύοντα ρόλο στην εμπορική κίνηση παίζει η αρνητική ψυχολογία και βέβαια η μεγάλη μείωση των μισθών και συντάξεων των καταναλωτών, οι οποίοι όταν έχουν να ξοδέψουν λιγότερα τόσα λιγότερα μπαίνουν στα ταμεία των εμπόρων. Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι όσοι έμποροι καταφέρουν κι αντέξουν αυτή τη χρονιά από την επόμενη θα αρχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση.
Για δύσκολες μέρες στην αγορά έκανε λόγο άλλο μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου, η κ. Φωτεινή Μαυροπούλου- Βογιατζή (ιδιοκτήτρια καταστήματος ενδυμάτων), η οποία μίλησε για «πολύ χαμηλή κίνηση συγκριτικά με άλλες χρονιές», αφού όπως είπε, «είναι πεσμένη κατά 50% σε σχέση με το περσινό Πάσχα», ενώ συγκριτικά με πρόπερσι «η πτώση ανέρχεται σε 80% τουλάχιστον».
Υπενθυμίζεται ότι το εορταστικό ωράριο στην αγορά της Πτολεμαΐδας έχει ως εξής:
Μ. Πέμπτη από 9.π.μ.- 2.30μ.μ. και από 5.30μ.μ. – 9μ.μ.
Μ. Παρασκευή από 12μ.- 6μ.μ.
Μ. Σάββατο από 9μ.μ.- 4μ.μ..

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team