Αρχική > Uncategorized > Ν. Κοζάνης: Ελάχιστα κενά σε καθηγητές, αναγκαία η νέα Σχολική στέγη σε Κοζάνη-Πτολεμαΐδα

Ν. Κοζάνης: Ελάχιστα κενά σε καθηγητές, αναγκαία η νέα Σχολική στέγη σε Κοζάνη-Πτολεμαΐδα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

kosmas savvilotidis
Ελάχιστα είναι τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό αυτή τη στιγμή στα Σχολεία του Νομού Κοζάνης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στον «Π» ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης κ. Κοσμάς Σαββιλωτίδης.
Ο κ. Σαββιλωτίδης, με αφορμή την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού έτους μίλησε στον «Π» και έδωσε μία σαφή εικόνα για το πως «υποδέχθηκαν» τα Σχολικά συγκροτήματα της περιοχής την έναρξη των μαθημάτων.
«Τα κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστα και ιδιαίτερα αυτά παρατηρούνται στα Μουσικά Σχολεία και σε ειδικότητες Ειδικής Αγωγής. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο φέτος κι αυτό γιατί, το Υπουργείο φρόντισε να καλυφθούν πολύ νωρίς οι προαπαιτούμενες θέσεις των εκπαιδευτικών. Κάθε χρόνο καταβάλλουμε την ίδια προσπάθεια ώστε να κυλήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα η νέα σχολική χρονιά…», ξεκαθάρισε ο κ. Σαββιλωτίδης.
IMG_8411
Μάλιστα, το ΠΥΣΔΕ συνεδριάζει καθημερινά υπό την παρουσία του κ. Σαββιλωτίδη  σε μια προσπάθεια να υπάρχει ο απαιτούμενος συντονισμός, ο έλεγχος και η έγκαιρη αντιμετώπιση οιουδήποτε προβλήματος τυχόν υπάρξει, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά στα Σχολεία.
«Συσκεπτόμαστε και ελέγχουμε καθημερινά σαν ΠΥΣΔΕ και σαν Δ/νση, όλα τα θέματα που προκύπτουν. Προβαίνουμε σε τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, σε άλλες παρεμβάσεις διορθωτικές και προχωρούμε καθημερινά -πέραν των άλλων- και σε αναδιανομή του ωραρίου ώστε να υπάρχουν εκπαιδευτές σε όλα τα Σχολεία», παρουσίασε ο κ. Σαββιλωτίδης καθησυχάζοντας εκπαιδευτικό προσωπικό, μαθητές και γονείς.
Πέραν των παραπάνω όμως -και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στον «Π» ο δ/ντης Β’/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης- χρόνο με το χρόνο παρατηρείται μία μείωση του αριθμού των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία σε όλο τον Νομό, ενώ δίνοντάς μας και τους αριθμούς ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή, στο νέο εκπαιδευτικό έτος που ξεκίνησε έχουμε στα Σχολεία μας περίπου 11.000 μαθητές και περί τους 1.500 καθηγητές», ενώ το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσει -πέραν των άλλων- τον κ. Σαββιλωτίδη.
Μάλιστα, ο ίδιος ο δ/ντης ήδη έχει θίξει το θέμα της νέας στέγης που κρίνεται απαραίτητη για το 1ο ΕΠΑΛ Κοζάνης και το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας και ήδη είχε κάποιες πρώτες επαφές και με τις νέες Δημοτικές και περιφερειακές αρχές του τόπου.
«Στο 1ο ΕΠΑΛ Κοζάνης και στο 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας αντιμετωπίζουμε φοβερό κτιριακό πρόβλημα. Πρέπει να βρεθεί νέα στέγη, που να συμβαδίζει κατά κύριο λόγο με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα σχολικά κτίρια. Σ” αυτή την κατεύθυνση στοχεύουμε όλοι μαζί Δ/νση Εκπ/σης και φορείς και επιδιώκουμε όλοι καλύτερα σχολικά κτίρια…», σχολίασε.
DSC08558

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team