Αρχική > Uncategorized > ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΒΑΡΒΟΥΤΕΙΟ
None

ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΒΑΡΒΟΥΤΕΙΟ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Από την καινούρια Ωδειακή χρονιά 2010–2011 θα λειτουργήσει στο Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας καινούργιο τμήμα με τίτλο «Μουσική με τεχνολογία», καθώς πλέον η τεχνολογία έχει επεκταθεί σε όλους τους τομείς της καλλιτεχνικής δημιουργίας και σε πολύ μεγάλο βαθμό και στην μουσική, τόσο στη διαδικασία της δημιουργίας, όσο και της επεξεργασίας του μουσικού έργου.
Μία κατεύθυνση σπουδών, λοιπόν, με αντικείμενο την Μουσική με Τεχνολογία, δηλαδή την μουσική πράξη με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί εύκολα να αποτελέσει μέρος της Ωδειακής Μουσικής Παιδείας και έχει αρχίσει ήδη να αποτελεί μέρος των σπουδών σε αρκετά Ωδεία της χώρας.
Το πρόγραμμα σπουδών θα είναι διετές με κύριο άξονα το εργαστήριο μουσικής τεχνολογίας, ως ένα τρίωρο εβδομαδιαίο ομαδικό μάθημα, με όριο τους 5 μαθητές ανά τμήμα.
Παράλληλα, οι μαθητές που θα παρακολουθούν αποκλειστικά το τμήμα θα πρέπει να συμμετάσχουν σε κάποια από τα υποχρεωτικά μαθήματα του κύκλου σπουδών των ανώτερων θεωρητικών π.χ στα μαθήματα ακουστικής solfege-dictee, μορφολογίας, ιστορίας της μουσικής υποχρεωτικού πιάνου κλπ.
Τον δεύτερο χρόνο θα υπάρχει και ένα ομαδικό μάθημα με περιεχόμενο την μουσική σε σχέση με το θέαμα ( χορό, θέατρο, κινηματογράφο), το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί και μια ενδιαφέρουσα θεματική και για τους υπόλοιπους σπουδαστές της κατεύθυνσης των ανώτερων θεωρητικών.
Το Ωδείο και το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών μπορεί να αποτελέσει ελκυστική προοπτική για τον σπουδαστή που ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο αντικείμενο για δύο λόγους:
1) Το ωδείο έχει παραδοσιακά την ιδιότητα του χώρου στον οποίο εξασκείται η μουσική, άρα μια σπουδή Μουσικής με τεχνολογία θα έχει και το βάρος της τουλάχιστον ισότιμα στο μουσικό και τεχνικό μέρος, πράγμα που δεν είναι αυτονόητο σε άλλους χώρους όπου διδάσκονται στην Ελλάδα αντίστοιχα μαθήματα.
2 Η υποδομή ενός Ωδείου εξυπηρετεί χωρίς κόπο ή αλλαγές την προσαρμογή των μαθητών σε αυτόνομα προγράμματα μουσικής εμβάθυνσης ανάλογα με το επίπεδό τους.
Παρακαλούνται όσοι και όσες ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο παραπάνω τμήμα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους προσερχόμενοι ή τηλεφωνώντας στη γραμματεία του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείο Πτολεμαΐδας καθημερινά από τις 10.00 έως τις 14.00 στο τηλέφωνο 24630-53503.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team