Αρχική > Uncategorized > ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
None

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΤην άμεση εξυγίανση των συνεταιριστικών οργανώσεων και την πάταξη της διαφθοράς, ζήτησε ο βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε την απάντηση του προέδρου της ΕΑΣ Κοζάνης, σχετικά με την παράνομη εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της οργάνωσης, υπόθεση την οποία είχε αποκαλύψει ο «Π».
Ο Γ. Κασαπίδης άσκησε δριμεία κριτική, λέγοντας ότι «δεν μπορεί τη στιγμή που η δυσοδία πνίγει τη δημόσια ζωή, να συμβαίνουν έκνομες και παράνομες ενέργειες δίπλα μας, χωρίς να ευαισθητοποιείται κανείς. Όφειλαν να ενεργοποιηθούν όλοι οι τοπικοί παράγοντες και να ζητήσουν την τιμωρία των ενόχων». Η απάντηση του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σερβίων και Κοζάνης, Κώστα Πολυχρονίδη, προς τον βουλευτή, επιβεβαιώνει με πανηγυρικό τρόπο το δημοσίευμα του «Π» και την οικονομική ζημιά που υπέστη η ένωση από την παράνομη αγοραπωλησία. Ειδικότερα, αναφέρει ότι το θέμα απασχόληση τη γενική συνέλευση, η οποία κατέληξε σε δύο προτάσεις: «Η μία πρόταση ήταν να γίνει επιτροπή απαρτιζόμενη από αντιπροσώπους η οποία θα ασχοληθεί με την απογραφή, ποια είδη εκποιήθηκαν έξω από την απόφαση του δ.σ. και να εκτιμηθούν σε αξία – ευρώ – και ότι προκύπτει από το αποτέλεσμα αυτό καλείται να το πληρώσει ο τέως πρόεδρος.
Η δεύτερη πρόταση ήταν να πάμε στον εισαγγελέα.
Το σώμα αποφάσισε τη δεύτερη πρόταση, έστω και με διαφορά λίγων ψήφων, αλλά η απόφαση της γενικής συνέλευσης δεν παρενοχλεί και δεν δεσμεύει κανέναν, αν θέλει κάποιος να πάει στον εισαγγελέα».
Να σημειωθεί ότι η επιτροπή που συστάθηκε με βάση την απόφαση της γενικής συνέλευσης συνεδρίασε και κατέγραψε ήδη τα περιουσιακά στοιχεία που εκποιήθηκαν παράνομα, ενώ αναμένεται η κοστολόγησή τους, για την οποία αν χρειαστεί μπορεί να κληθεί ειδικός εκτιμητής. Πάντως, μόνο για το διαλογητήριο που πουλήθηκε παράνομα, το κόστος υπολογίζεται σε 150.000 έως 200.000 ευρώ αν εγκατασταθεί σήμερα καινούργιο.
Μέλος της επιτροπής που μίλησε στον «Π» εμφανίστηκε αποφασισμένο να παραπέμψει την υπόθεση στον εισαγγελέα, ακόμη και αν ο τέως πρόεδρος πληρώσει το κόστος της ζημιάς που θα καθορίσει η επιτροπή.

Ροδέλαιο και
Τοπικός Οίνος
Ο Γ. Κασαπίδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις που υπάρχουν στην παραγωγή του ροδέλαιου και του τοπικού οίνου. Για το ροδέλαιο δήλωσε ότι «έχουμε ήδη το πρώτο εμπορικό δείγμα των 450 ml από παραγωγό του Βοΐου, το οποίο στάλθηκε για εξέταση στη φαρμακευτική του πανεπιστημίου Αθήνας, ενώ συγχρόνως άρχισε ο δειγματισμός του προϊόντος σε ενδιαφερόμενες εταιρίες». Ανακοίνωσε επίσης ότι δόθηκε έγκριση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την «κατοχύρωση του τοπικού οίνου Κοζάνης». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλοι οι νόμιμοι αμπελοκαλλιεργητές του νομού έχουν το δικαίωμα της εμφιάλωσης και την πώλησης του τοπικού οίνου Κοζάνης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: Δείτε πως κατανέμονται τα ενεργά κρούσματα στην Δυτική Μακεδονία- Η αναφορά της Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια της ενημέρωσης για την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, δίνει στη δημοσιότητα σχετικό ...