Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Να παρθεί πίσω η απόφαση για κλείσιμο δύο γυμνασίων στην Εορδαία
None

Να παρθεί πίσω η απόφαση για κλείσιμο δύο γυμνασίων στην Εορδαία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Να αναθεωρήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τις επιλογές που αφορούν στο κλείσιμο των Γυμνασίων Αγίου Χριστοφόρου και Γαλάτειας, το κλείσιμο των ολοήμερων δημοτικών σχολείων της Εορδαίας, καθώς και το κλείσιμο των γραφείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στην Εορδαία, ζητούν οι εκπαιδευτικοί της Εορδαίας.
Το αίτημα αυτό αποτελεί απόφαση που έλαβαν οι εκπαιδευτικοί της Εορδαίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Εορδαίας, μετά και τις δηλώσεις που έκανε το πρωί της ίδιας μέρας στα Κομνηνά, δημοτική κοινότητα του δήμου Εορδαίας, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Έλενα Ζυγούρη, η οποία ερωτηθείσα σχετικά με το κλείσιμο των γυμνασίων Αγίου Χριστοφόρου και Γαλάτειας ανέφερε: «Η απόφαση ελήφθη. Το σχολείο της Γαλάτειας συγχωνεύεται στο Γυμνάσιο Αναρράχης- Εμπορίου και του Αγίου Χριστοφόρου στο Ανατολικό και δεν υπάρχει τίποτε το διαφορετικό».
Ειδικότερα, η κ. Ζυγούρη, που βρέθηκε το πρωί της Τρίτης σε εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου Κομνηνών με αφορμή την ανάρτηση της σημαίας των “Οικολογικών Σχολείων”, στο πλαίσιο βράβευσής του για τις πρωτότυπες και επιτυχείς του πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, δήλωσε ότι σχετικά με τα δύο Γυμνάσια της Εορδαίας «δεν υπάρχει κάτι άλλο», διότι και «τα κτίρια υπάρχουν και οι υποδομές και οι αποστάσεις είναι πάρα πολύ κοντινές», οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να διατηρηθούν ως παραρτήματα και πρόσθεσε ότι δεν είναι μεγάλη η χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει το Γυμνάσιο Αγίου Χριστοφόρου με το γυμνάσιο Ανατολικού ή το γυμνάσιο Γαλάτειας από το Γυμνάσιο Αναρράχης- Εμπορίου, καθώς έχουν γίνει πάρα πολλές φορές μετρήσεις παρουσία τοπικών συμβούλων και γονέων, δηλώνοντας μάλιστα ότι «Εμείς κλείσαμε με τις συγχωνεύσεις. Έχουμε άλλα θέματα μπροστά μας».
Όσο για σχολεία της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης που παραμένουν ως παραρτήματα, ανέφερε πως «ήταν συγκεκριμένα» και πως «εξ’ αρχής διευκρινίστηκε πως αυτό θα ισχύσει για τη φετινή μόνον σχολική χρονιά», καθώς «υπήρχαν εξ’ αντικειμένου λόγοι που δεν μπορούν για φέτος να συγχωνευτούν». Πρόκειται για τρία παραρτήματα, του Τρανοβάλτου, το οποίο «θα παραμείνει γιατί δεν υπάρχει ο δρόμος», της Εράτυρας «γιατί παίρνουμε ήδη το Λύκειο από φέτος, επομένως δεν μπορούσαμε μονομιάς να μετακινήσουμε δύο σχολικές μονάδες και το Λύκειο Τσοτυλίου, για το οποίο θα δημιουργήσουμε πρώτα την υποδομή, επειδή πάμε και το Λύκειο Εράτυρας στη Νεάπολη και από του χρόνου και μετά τη συγχώνευσή του».
Για να επιστρέψουμε όμως στη σύσκεψη των εκπαιδευτικών της Εορδαίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εορδαίας Νίκος Πολυχρονιάδης, οι εκπαιδευτικοί της Εορδαίας αποφάσισαν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν οι φορείς της Εορδαίας για το κλείσιμο της ΔΟΥ. Πτολεμαΐδας και πολλών δημοσίων υπηρεσιών που υπάρχουν στην Εορδαία σήμερα και εξυπηρετούν τους πολίτες, να δηλώσουν την έντονη διαφωνία τους με το κλείσιμο του ΤΕΙ Μαιευτικής, την υποβάθμιση της λειτουργίας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, ενώ εκφράζουν επίσης την έντονη αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, λόγω των δραματικών επιπτώσεων που θα έχει αυτό στην περιοχή μας.
Στην απόφαση που ελήφθη στη σύσκεψη των εκπαιδευτικών της Εορδαίας τονίζονται μεταξύ άλλων τα κάτωθι: «Αγωνιούμε για το μέλλον μας, νιώθουμε ότι διαλύεται η καθημερινότητα μας, αισθανόμαστε ότι υποβαθμίζεται ο δήμος μας. Αν όλα αυτά που ακούγονται και λέγονται υλοποιηθούν μιλάμε για την καταστροφή οποιασδήποτε αναπτυξιακής προοπτικής για την περιοχή μας, θα οδηγηθούμε σε μαρασμό.
Ο δεύτερος σε πληθυσμό δήμος της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με την τεράστια εμπορική και οικονομική δραστηριότητα, θα είναι φυσικό να παρακμάσει αφού όλα τα παραπάνω μέτρα οδηγούν, με μαθηματικό τρόπο, στην μετανάστευση είτε εντός του δήμου είτε προς το κέντρο της περιφέρειας είτε φυγή από την περιφέρεια ανθρώπων και επιχειρήσεων της περιοχής μας.
Ως κάτοικοι του δήμου Εορδαίας, ως ενεργοί πολίτες της χώρας, θα σταθούμε δίπλα στην δημοτική αρχή στο Εργατικό Κέντρο, θα συμμετέχουμε στις δράσεις και τους αγώνες που θα αναπτυχθούν με κοινό στόχο να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα για τον Λαό της Εορδαίας».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team