Αρχική > Uncategorized > Νέο μπλόκο αγροτών στον κόμβο της ΑΕΒΑΛ
None

Νέο μπλόκο αγροτών στον κόμβο της ΑΕΒΑΛ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Τα τρακτέρ ξανά στους δρόμους έβγαλαν χθες το πρωί οι αγρότες της Εορδαίας και απέκλεισαν εκ νέου την παλιά εθνική οδό Πτολεμαΐδας –Κοζάνης, στο ύψος του κόμβου της ΑΕΒΑΛ, παρά το γεγονός ότι τετραμελής αντιπροσωπεία τους επρόκειτο να έχει χθες βράδυ συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη και τον Υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο.
Στην ίδια συνάντηση κλήθηκε επρόκειτο να συμμετέχει και επιτροπή εκπροσώπων των αγροτών από την περιοχή του Αμυνταίου, καθώς τα αιτήματα των αγροτών της περιοχής είναι κοινά.
Οι αγρότες της περιοχής, που εν όψει της προχθεσινής συνάντησης του Υπουργού με εκπροσώπους των αγροτών κρατούσαν μια στάση αναμονής, αποφάσισαν χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια νέας γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν στο χώρο των Αποθηκών της ΕΑΣ Εορδαίας, να προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση, στήνοντας νέο μπλόκο στην έξοδο της Πτολεμαΐδας προς Κοζάνη. Διότι, όπως δήλωναν, δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού.
Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του προέδρου της ΕΑΣ Εορδαίας και μέλους της Συντονιστικής επιτροπής των αγροτών, Δαμιανός Παπαδόπουλος με δήλωσή του στον «Π». «Βγήκαμε ξανά στο δρόμο γιατί από τις απαντήσεις που έδωσε ο Υπουργός στους εκπροσώπους των αγροτών δεν μας ικανοποίησε, καταλάβαμε ότι μιλά αόριστα. Εμείς περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις γιατί συγκεκριμένα είναι και τα προβλήματά μας, με βασικότερο να θεσπιστεί κατώτερη τιμή κόστους σε κάθε προϊόν. Άμεσα αιτήματά μας είναι επίσης να παγώσουν τα δάνεια των αγροτών, να δοθεί κάποια οικονομική ενίσχυση στα αγροτικά προϊόντα που θίγονται φέτος, όπως το καλαμπόκι, το βαμβάκι και το λάδι. Να δοθεί μεγαλύτερη επιστροφή φόρου πετρελαίου να αυξηθεί κατά 50% και μεγαλύτερη επιστροφή ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα».
Ερωτώμενος για το αν οι αγρότες της περιοχής αισιοδοξούν να υπάρξει ευνοϊκή εξέλιξη στα αιτήματά τους κατά την χθεσινοβραδινή συνάντηση των εκπροσώπων τους με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι περιμένουν να βγουν θετικά αποτελέσματα, λόγω της πίεσης που ασκούν οι κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου και δήλωσε ότι σε διαφορετική περίπτωση οι αγρότες θα συνεχίσουν να βρίσκονται στους δρόμους.
Ζήτησε τέλος την κατανόηση των άλλων κοινωνικών ομάδων για την ταλαιπωρία που υφίστανται, επισήμανε όμως ότι οι κινητοποιήσεις τους γίνονται για λόγους επιβίωσης, «δεν ζητάμε τίποτε παραπάνω».

Ρ.Β.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team