Αρχική > Uncategorized > Μπλόκα αγροτών στα τελωνεία Νίκης και Κρυσταλλοπηγής
None

Μπλόκα αγροτών στα τελωνεία Νίκης και Κρυσταλλοπηγής

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Τις δύο βόρειες εισόδους της χώρας στη Δυτική Μακεδονία, από ΠΓΔΜ και Αλβανία, απέκλεισαν χτες οι αγρότες της ακριτικής περιφέρειας, οι οποίοι έστησαν μπλόκα στα τελωνεία Νίκης και Κρυσταλλοπηγής, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση.
Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Φλώρινας παρέταξαν χτες το πρωί τα τρακτέρ στο Τελωνείο Νίκης. Έκλεισαν την πύλη εισόδου προς τη χώρα μας για τρεις ώρες, στις 3-5 και 6-8 το απόγευμα. Αγρότες της Πρέσπας που βρίσκονται στην έκτη ημέρα των κινητοποιήσεων, έστησαν και χτες μπλόκο με τα τρακτέρ, στη διασταύρωση της Κρυσταλλοπηγής, εμποδίζοντας την διέλευση των συνόρων στις 3-4 και 5-7 το απόγευμα. Στο μέτωπο των αγροτικών αγώνων προστέθηκαν χτες και οι αγρότες της περιοχής Αμυνταίου, οι οποίοι ανά δύο ώρες έκλειναν για 45 λεπτά της ώρας τον εθνικό δρόμο Φλώρινας – Έδεσσας στην διασταύρωση του Φιλώτα.
Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Άργους Ορεστικού στο νομό Καστοριάς, παραμένουν για έβδομη ημέρα στο μπλόκο του κάθετου άξονα Καστοριά – Κοζάνη της Εγνατίας οδού, κλείνοντας τον δρόμο κατά διαστήματα.
Στο νομό Κοζάνης παραμένουν παρατεταγμένα τα αγροτικά μηχανήματα αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής Σερβίων στην υψηλή γέφυρα της λίμνης Πολυφύτου, χωρίς όμως να αποκλείσουν τη γέφυρα. Στα Γρεβενά παραμένουν τα τρακτέρ στη νομαρχία, χωρίς να αποκλείεται σήμερα οι αγρότες να τα οδηγήσουν στην Εγνατία οδό.
Τέλος, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι του νομού Κοζάνης που προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις τις προσεχείς ημέρες, έχουν κληθεί σε σύσκεψη από την αντινομάρχη Παναγιώτα Ορφανίδου. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 π.μ. στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου Κοζάνης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team