Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: Έκθεση “Οι δικοί μας ήρωες στο έπος του ’40”

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: Έκθεση “Οι δικοί μας ήρωες στο έπος του ’40”

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

φωτογραφία (3)

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 6:30 μ.μ., στο Παλαιοντολογικό ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας.
Πρόκειται για την Έκθεση: «Οι δικοί μας ήρωες στο έπος του ’40», η οποία σύμφωνα με την πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ κ. Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, αφορά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, τους στρατιώτες που χάθηκαν στα βουνά της Πίνδου και κατάγονταν από την Εορδαία.
«Σαν δημοτική αρχή θεωρούμε χρέος μας να μην ξεχάσουμε ποτέ και να τιμήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Τιμούμε λοιπόν τους αξιωματικούς και τους φαντάρους της Εορδαίας που έδωσαν τη ζωή τους στα βουνά της Πίνδου, αυτούς που με το ηχηρό τους «ΟΧΙ», έφτιαξαν χρυσές σελίδες στην παγκόσμια ιστορία», δήλωσε η κ. Κρυσταλλίδου.
Σημείωσε ότι η έκθεση περιλαμβάνει αυθεντικά αντικείμενα, ντοκουμέντα και κειμήλια της εποχής, από το υλικό του μουσείου, αλλά και από συλλέκτες της περιοχής. Εξέφρασε μάλιστα τις ευχαριστίες της «προς τους κ.κ. Απαζίδη Γεώργιο, Γούλα Κωνσταντίνο, Καλπακίδη Κωνσταντίνο και Παπαθανασίου Γεώργιο, που μας εμπιστευτήκαν πολύτιμα αντικείμενα και έγγραφα των συλλογών τους.»
Βασικοί συντελεστές της έκθεσης είναι φυσικά η υπάλληλος του μουσείου κ. Βάρβαρα Γκέκα, η οποία έχει τον γενικό συντονισμό και σχεδιασμό, η φιλόλογος κ. Αθηνά Παπαδοπούλου, ο σχολικός σύμβουλος κ. Χρήστος Κεβρεκίδης και ο κ. Χαράλαμπος Κεβρεκίδης
«Αυτή την έκθεση την ετοιμάζουμε εδώ και πολλούς μήνες, με μεγάλη ευθύνη, με πολλή μελέτη, φροντίδα και μεράκι», ανέφερε η κ. Κρυσταλλίδου και σημείωσε ότι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν προσωπικά αντικείμενα Ελλήνων, Ιταλών και Γερμανών στρατιωτών, νοσηλευτριών του Ερυθρού Σταυρού, οπλισμό, αντικείμενα της εποχής, εφημερίδες, επίσημα έγγραφα, φωτογραφικό υλικό και επιστολές στρατιωτών από το μέτωπο.
Κάλεσε για άλλη μια φορά, το απόγευμα του Σαββάτου στα εγκαίνια της έκθεσης, «τους συγγενείς των 150 Εορδαίων που έδωσαν την ζωή τους στα βουνά της Πίνδου, για να τιμήσουμε για την προσφορά τους στην πατρίδα.
Κάλεσε επίσης τους κατοίκους της Εορδαίας, αλλά και όλης της Δυτικής Μακεδονίας να την επισκεφθούν.
Τόνισε επίσης ότι η έκθεση αυτή είναι άλλη μια σημαντική εκπαιδευτική και πολιτιστική δράση που διοργανώνει το ΝΠΔΔ του Δήμου Εορδαίας, γι’ αυτό και έχει ήδη σταλεί και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του δήμου Εορδαίας, αλλά και της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, πρόσκληση και ενημερωτικό υλικό της έκθεσης, «γιατί θεωρούμε σημαντικό οι μαθητές να γνωρίσουν από κοντά του δικούς μας ήρωες του 1940, γιατί η λήθη δεν ταιριάζει στους ανθρώπους που δίδαξαν τους ήρωες να πολεμούν σαν Έλληνες.
Στην τελετή των εγκαινίων θα είναι ομιλητής ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας, Αρχιμανδρίτης και Ηγούμενος Ι.Μ Αγίου Κοσμά Αιτωλού, Νικηφόρος Μανάδης.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινά τα πρωινά από τις 9:00 έως τις 13:30 και τα απογεύματα από τις 18:00 έως τις 20:30
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2463054444

φωτογραφία (2) φωτογραφία (1) εισοδοσ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη & Αιμοδοσία – Ενημερωτική δράση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης τη Δευτέρα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η Δευτέρα 14/6/21 και Αιμοδοτούμε στο γραφείο Π. Χαρίση 23 από 15:30 -20:00 σε συνεργασία ...