Αρχική > Uncategorized > ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ
None

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στις 30 Ιανουαρίου γιορτάζουμε τους τρεις μέγιστους δασκάλους των ελληνικών γραμμάτων τον Ιωάννη Χρυσόστομο, τον Μέγα Βασίλειο και τον Γρηγόριος ο Θεολόγος. Αυτούς τους τρεις που διέσωσαν τα ελληνικά γράμματα και τα παρέδωσαν σε μας τους νεότερους.
Οι Τρεις Ιεράρχες έζησαν σε μια πολύ δύσκολη μεταβατική εποχή, σε μια εποχή όπου συντελούνταν ριζικές αλλαγές, περίπου όπως και στη δική μας. Έτσι, σήμερα οι αρχές και οι διδαχές των Τριών ιεραρχών είναι επίκαιρες όσο ποτέ.
Η σημερινή μέρα μπορεί να έχει το νόημα της γιορτής των γραμμάτων και όλης της εκπαίδευσης, αλλά είναι μια ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε την πορεία μας προς την γνώση και την παιδεία που δίνουμε στα παιδιά μας .
Μιλώντας για την παιδεία των ανθρώπων οι τρεις Ιεράρχες θεωρούν, πως αυτή υπερβαίνει την απλή εκπαίδευση, πρέπει να μυεί τον άνθρωπο σε μία αναπαραγόμενη συνεχή γνώση.
Πρέπει λοιπόν να αναρωτηθούμε αν το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα το προσφέρει αυτό στα παιδιά μας.
Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, με αγάπη, ζήλο προσπαθούν να μεταδώσουν τη γνώση, την εμπειρία και τη φλόγα της αμφισβήτησης. Δεν φτάνει όμως η φιλότιμη αυτή προσπάθεια , η εκπαίδευση και γενικά η παιδεία, πρέπει να μπορεί να προσαρμόζεται στα δεδομένα της εποχής μας.
Η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας, δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων με τα λύπης μου διαπιστώνω πως το μόνο που άλλαξε ήταν το όνομα του υπουργείου και στις μόνες παρεμβάσεις που έκανε δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από ότι αυτά που έλυσε.
Η μόρφωση είναι όπλο, με αυτήν μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, με αυτήν μπορούμε να φτιάξουμε καλύτερο τον κόσμο, οφείλουμε λοιπόν να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή μόρφωση σε όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας.

Με εκτίμηση
Μιχάλης Παπαδόπουλος

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team