Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Μερική αναθέρμανση της πασχαλινής αγοράς
None

Μερική αναθέρμανση της πασχαλινής αγοράς

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με σχετική ικανοποίηση βλέπουν οι καταστηματάρχες της Κοζάνης την εμπορική κίνηση της πασχαλινής αγοράς.
«Σε σχέση με την χρονική συγκυρία, που το Πάσχα φέτος είναι πρόωρο, πάμε καλούτσικα. Παρατηρείται μία αυξημένη κίνηση στην αγορά και ο κόσμος ψωνίζει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης και μέλος του δ.σ. της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδας, Γιάννης Γκατζόφλιας. Επειδή ακριβώς το Πάσχα φέτος είναι νωρίς και δεν έχει μπει για καλά η άνοιξη, ο Γ. Γκατζόφλιας εκτιμά ότι «η αγορά στον τομέα της ένδυσης και της υπόδυσης θα δουλέψει και μετά το Πάσχα, όταν θα ζεστάνει ο καιρός και οι καταναλωτές θα προσανατολιστούν στα ανοιξιάτικα».
Σημείωσε μάλιστα ότι «μην ξεχνάτε ότι φέτος η Μεγάλη Εβδομάδα άρχισε από τα τέλη Μαρτίου. Εμείς συνήθως τις ανοιξιάτικες βιτρίνες τις φτιάχνουμε τον Απρίλιο».
Φυσικά αρκετά καλύτερα «κινήθηκαν» τα καταστήματα με λαμπάδες και παιδικά ρούχα, καθώς η συνήθεια των δώρων στα παιδιά είναι ακόμη πολύ ισχυρή στην Κοζάνη.
Κατά τα άλλα, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και μέλος του δ.σ. της ΕΣΕΕ, είπε ότι «στην Κοζάνη αυτό που είπαμε το εφαρμόζουμε, δηλαδή οι καταστηματάρχες απορροφούν την διαφορά του ΦΠΑ από το 19% στο 21%, ενώ συγχρόνως περιορίζουν το ποσοστό κέρδους, προσφέροντας πιο προσιτές τιμές στους πελάτες».
Αναφερόμενος στο θέμα της οικονομικής κρίσης, ο Γ. Γκατζόφλιας επέκρινε τα κεντρικά ΜΜΕ, «τα οποία δημιουργούν μία ψυχολογική κρίση, επομένως και ένα αρνητικό κλίμα για την αγορά», γι’ αυτό ζήτησε «να σταματήσει επιτέλους αυτός ο βομβαρδισμός της κοινής γνώμης».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team