Αρχική > Uncategorized > Μεγάλη συμμετοχή στο αγώνα δρόμου «Μνήμες Λιγνίτη»
None

Μεγάλη συμμετοχή στο αγώνα δρόμου «Μνήμες Λιγνίτη»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Εντυπωσιακή συμμετοχή, 180 αθλητές και εργαζόμενοι της ΔΕΗ από διάφορα μέρη της χώρας μας, συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου «Μνήμες Λιγνίτη» που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Πτολεμαΐδα το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ «Σπάρτακος», τιμώντας τους λιγνιτωρύχους και αναδεικνύοντας τη συμβολή των λιγνιτών στην ηλεκτροπαραγωγή και τη στήριξη της οικονομίας της χώρας μας.
Στον αγώνα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο πολιτισμού και δημοσίων σχέσεων του «Σπάρτακου» και υπεύθυνο της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα, Νίκο Παλάσκα, συμμετείχαν 104 άτομα στο αγωνιστικό μέρος (10 χιλμ.) και 76 άτομα στον αγώνα των 5 χιλμ.., ενώ πήραν συνολικά μέρος 22 γυναίκες. Εξέφρασε την χαρά του για την επιτυχή διοργάνωση του αγώνα, αλλά και για το γεγονός ότι η διοργάνωση αυτή εξελίσσεται σε θεσμό για την περιοχή της Εορδαίας και απηύθυνε ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλλαν για την επιτυχία της διοργάνωσης, τους συλλόγους Δρομέων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, τη Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας, την Τροχαία και τη Δημοτική Αστυνομία Πτολεμαΐδας και τον Μοτοσικλετιστικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας.
Την ικανοποίησή του για την επιτυχία του αγώνα εξέφρασε και ο πρόεδρος του «Σπάρτακου», Γιώργος Αδαμίδης, επισημαίνοντας ότι η διοργάνωση τιμά αυτούς που έχασαν τη ζωή τους εργαζόμενοι στο λιγνίτη και στέλνει μήνυμα σε όλους όσους επιβουλεύονται το κλείσιμο των λιγνιτών: «Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε και θα δώσουμε άλλη μια μάχη», είπε, ευχαριστώντας όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης.
Τον πανελλαδικό χαρακτήρα της φετινής διοργάνωσης τόνισε ο γραμματέας του «Σπάρτακου» Κώστας Βασιλειάδης, επισημαίνοντας ότι το σωματείο τιμά και θα τιμά κάθε χρόνο τους λιγνιτωρύχους.
Παρών στη διοργάνωση έδωσε και ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Κώστας Κατσαρός, ο οποίος επισήμανε ότι η ΓΕΝΟΠ τιμά τη μνήμη των λιγνιτωρύχων που έδωσαν τη ζωή τους και δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες για να παράξουν αυτό το εθνικό προϊόν για να έχει η ΔΕΗ φθηνή κιλοβατώρα. Συγχάρηκε τον «Σπάρτακο» για την πρωτοβουλία του και τόνισε η ΓΕΝΟΠ θα υπερασπιστεί το λιγνίτη και τη ΔΕΗ, λέγοντας «δεν πωλούνται ούτε εκχωρούνται μονάδες ή δίκτυα μεταφοράς».
Το σημαντικό χαρακτήρα του αγώνα, που ήταν η απόδοση τιμής στους λιγνιτωρύχους που έδωσαν τη ζωή τους στην παραγωγή ρεύματος και την ανάπτυξη της περιοχής μας, αναφέρθηκαν σε δηλώσεις τους ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κοζάνης Δημήτριος Σταθόπουλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Εορδαίας Αθανάσιος Στογιάννης.
Πρώτος, με χρόνο 32.5΄ τερμάτισε ο Μιχάλης Φαρμάκης, αθλητής του Πανελληνίου Συλλόγου Αθήνας, ο οποίος προετοιμάζεται για τον Μαραθώνιο, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν ένας πετυχημένος αγώνας και ευχαρίστησε γι’ αυτό τους διοργανωτές.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team